Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Börezli’ye Taşkın Kalkanı

Devlet Su İşleri (DSİ) 25. Bölge Müdürlüğü tarafından Burhaniye’nin Börezli Mahallesi’nde yürütülen taşkın koruma çalışmaları hızla devam ediyor. Tamamlandığında mahalleyi sel ve taşkın risklerine karşı koruyacak proje, bölge halkına daha güvenli bir yaşam alanı sunacak.

Devlet Su İşleri (DSİ) 25. Bölge Müdürlüğü tarafından Burhaniye’nin Börezli

Balıkesir’in Burhaniye ilçesine bağlı Börezli Mahallesi’nde hayata geçirilen “Balıkesir – Burhaniye Börezli Köyiçi Deresi Taşkın Koruma İnşaatı” çalışmaları sahada tüm hızıyla sürüyor. Devlet Su İşleri (DSİ) 25. Bölge Müdürlüğü tarafından yürütülen proje kapsamında dere yatağında taşkın riskini azaltacak önemli imalatlar gerçekleştiriliyor.

DSİ 25. Bölge Müdürü Olcay Çubukcu, Bölge Müdür Yardımcıları Abdülkadir Yılmaz ve Sercan Açan ile ilgili şube müdürleri ve teknik ekip, devam eden çalışmaları yerinde inceleyerek proje hakkında bilgi aldı. Heyet, sahadaki ilerlemeyi değerlendirirken çalışmaların planlanan takvim doğrultusunda sürdüğünü belirtti.

728618772 1665676628031078 3741547173911845205 n - Marmara Bölge Gazetesi

Taşkın Riskine Karşı Güçlü Önlem

Özellikle yoğun yağış dönemlerinde taşkın tehlikesiyle karşı karşıya kalan Börezli Mahallesi’nde yürütülen proje sayesinde yerleşim alanları, tarım arazileri ve ulaşım güzergâhlarının korunması hedefleniyor.

Köyiçi Deresi boyunca yapılan taşkın koruma yapıları, yağışlı dönemlerde oluşabilecek su taşkınlarının kontrol altına alınmasına katkı sağlayacak. Böylece hem vatandaşların can ve mal güvenliği artırılacak hem de tarımsal üretimin olumsuz etkilenmesinin önüne geçilecek.

730559213 2061274891264185 4899292763739103592 n - Marmara Bölge Gazetesi

Bölge Müdürü Çubukcu’dan Açıklama

Sahadaki incelemeler sırasında değerlendirmelerde bulunan DSİ 25. Bölge Müdürü Olcay Çubukcu, taşkın koruma yatırımlarının bölge için büyük önem taşıdığını belirterek şu ifadeleri kullandı: “Börezli Mahallemizde yürüttüğümüz taşkın koruma inşaatı, vatandaşlarımızın güvenliği açısından önemli bir yatırım. Çalışmalarımızı titizlikle sürdürüyoruz. Projenin tamamlanmasıyla birlikte mahallemizin taşkın zararlarından korunmasını sağlayacağız. DSİ olarak vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğini korumaya yönelik yatırımlarımıza aralıksız devam ediyoruz.”

Tarım Arazileri de Korunacak

Bölgede geniş zeytinlikler ve tarım alanları bulunurken, taşkın koruma projesi yalnızca yerleşim alanlarını değil ekonomik faaliyetleri de güvence altına alacak. Özellikle ani ve şiddetli yağışlarda meydana gelebilecek su baskınlarının önlenmesiyle üreticilerin zarar görmesinin önüne geçilmesi amaçlanıyor.

Havadan çekilen görüntülerde dere boyunca inşa edilen beton koruma yapılarının önemli ölçüde tamamlandığı görülürken, çalışmaların tamamlanmasıyla birlikte Börezli Mahallesi daha güvenli bir altyapıya kavuşacak.

727519478 36633793896268695 7788245764039488790 n - Marmara Bölge Gazetesi

Bölgedeki Altyapı Güçleniyor

DSİ’nin Balıkesir genelinde sürdürdüğü taşkın koruma projeleri kapsamında hayata geçirilen Börezli Köyiçi Deresi Taşkın Koruma İnşaatı, iklim değişikliğiyle birlikte artan aşırı yağış risklerine karşı önemli bir yatırım olarak öne çıkıyor.

Tamamlandığında mahalleyi taşkın tehlikesine karşı koruyacak proje sayesinde Börezli’de hem yaşam kalitesinin artırılması hem de uzun vadeli altyapı güvenliğinin sağlanması hedefleniyor.

Ömer Faruk KARATOSUN