Bandırma Belediyesi tarafından bu yıl 34’üncüsü düzenlenen Uluslararası Bandırma Kuşcenneti Kültür ve Turizm Festivali, kentte sanat ve eğlencenin merkezine dönüşüyor. Türkiye’nin ilk çevre temalı festivali olan organizasyon, 1987’den bu yana doğayı koruma bilincini kültürel etkinliklerle birleştirerek Bandırma’ya değer katmayı sürdürüyor.
Festivalin ikinci günü olan 30 Mayıs Perşembe günü, şehrin sokakları büyük bir kortej yürüyüşü ile renklenecek. Saat 20.00’de Liman AVM önünden başlayacak kortej, Cumhuriyet Meydanı’na kadar devam edecek. Vatandaşların rahat katılım sağlayabilmesi için saat 19.30 itibariyle Nikâh Salonu önünden ücretsiz servis araçları kaldırılacak.
Kortejin ardından Cumhuriyet Meydanı’nda sahne alacak olan sanatçı Emre Fel, saat 21.00’de müzikseverlerle buluşacak. Kendine özgü tarzı ve sahne enerjisiyle dikkat çeken sanatçının konseri, festivalin en çok beklenen etkinliklerinden biri olarak öne çıkıyor.
Bandırma Belediye Başkanı Dursun Mirza, etkinliklerle ilgili yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:
“34 yıldır aralıksız düzenlediğimiz Kuşcenneti Festivali, Bandırma’nın kültürel kimliğini yaşatmanın en önemli yollarından biri. Bu yıl da birbirinden değerli etkinliklerle dolu bir program hazırladık. Hem çocuklar hem gençler hem de yetişkinler için dopdolu bir festival yaşıyoruz. Tüm vatandaşlarımızı kortej yürüyüşümüze ve Emre Fel konserine davet ediyorum. Bandırma’da festivalin tüm renklerini birlikte yaşamaya devam edeceğiz.”
Tüm etkinlikler halka açık ve ücretsiz olarak gerçekleştirilecek.
Etkinlik Bilgileri:
Festival Korteji
Tarih: 30 Mayıs Perşembe
Saat: 20.00
Güzergah: Liman AVM – Cumhuriyet Meydanı
Servis Kalkış Saati: 19.30 (Nikah Salonu önü)
Emre Fel Konseri
Tarih: 30 Mayıs Perşembe
Saat: 21.00
Yer: Cumhuriyet Meydanı
Şefiye YILDIRIM