Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, sosyal belediyecilik anlayışı kapsamında Bigadiç’e kazandırdığı Kent Lokantası ve Emekliler Evi’nin açılışını yoğun katılımla gerçekleştirdi. Vatandaşların uygun fiyatlı ve kaliteli yemek hizmetine ulaşmasını sağlayacak Kent Lokantası ile emeklilerin sosyal yaşamına katkı sunacak Emekliler Evi, düzenlenen törenle hizmete açıldı.
Açılış programına Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın’ın yanı sıra CHP Balıkesir Milletvekili Serkan Sarı, Bigadiç Belediye Başkanı Mustafa Göksel, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Naki Çetin, genel sekreter yardımcıları, daire başkanları, belediye meclis üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.
“20 ilçenin tamamında vatandaşlarımızın yanındayız”
Açılışta konuşan Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın, göreve geldikleri günden bu yana Balıkesir’in 20 ilçesinde halkın ihtiyaçlarına yönelik yatırımları hayata geçirdiklerini belirtti. Kent Lokantaları ve Emekliler Evlerinin sayısını her geçen gün artırdıklarını ifade eden Akın, hiçbir vatandaşı geride bırakmadan hizmet üretmeye devam ettiklerini söyledi.
Akın, “Biz Balıkesir’imizin yalnızca bugününü değil, yarınını da düşünüyoruz. Merkezden en uzak mahallemize kadar ulaşarak vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını karşılamak için çalışıyoruz. Bu şehrin her köşesine eşit hizmet götürme anlayışıyla hareket ediyoruz.” dedi.

“Memleket sevdasıyla çalışıyoruz”
Balıkesir’in geniş bir coğrafyaya sahip olduğunu vurgulayan Ahmet Akın, altyapıdan ulaşıma kadar birçok alanda önemli yatırımlar gerçekleştirdiklerini söyledi.
Kent genelinde içme suyu altyapısında kayıp-kaçak oranını önemli ölçüde düşürdüklerini belirten Akın, asbestli boruların modern sistemlerle değiştirildiğini ifade etti. Yol yapım çalışmalarına da aralıksız devam ettiklerini dile getiren Akın, belediyenin öz kaynakları ve kendi iş makineleriyle günlük 11-12 kilometre yol yapımı gerçekleştirdiklerini kaydetti.
“Biz bu milletin hizmetkârı olmaya ant içtik.” diyen Akın, Balıkesir’in gerçek ihtiyaçlarını tespit ederek kalıcı çözümler üretmeye devam edeceklerini söyledi.
Emeklilere yönelik destekler sürüyor
Balıkesir’in önemli bir emekli nüfusuna sahip olduğuna dikkat çeken Başkan Akın, sosyal destek projelerine büyük önem verdiklerini ifade etti.
Kentte 400 binin üzerinde emeklinin yaşadığını belirten Akın, Yakın Kart uygulamasıyla binlerce emekliye destek sağlandığını söyledi. Belediye ekiplerinin mahalle mahalle dolaşarak vatandaşların ihtiyaçlarını yerinde tespit ettiğini dile getiren Akın, Yakın Çözüm ekiplerinin şimdiye kadar Balıkesir’deki 1.133 mahallenin tamamını ziyaret ettiğini açıkladı.

“Esnaf olmadan eşraf olmaz”
Bigadiç’te hizmete açılan Emekliler Evi’nin emekli vatandaşların bir araya gelip sosyal vakit geçirebileceği önemli bir yaşam alanı olacağını belirten Ahmet Akın, Kent Lokantalarının ise hem ekonomik hem de sosyal açıdan önemli bir ihtiyacı karşılayacağını söyledi.
Kent Lokantalarının planlama sürecinde esnaf odalarıyla istişare içinde hareket ettiklerini belirten Akın, “Esnaf olmadan eşraf olmaz anlayışını hiçbir zaman unutmuyoruz.” ifadelerini kullandı.
Bigadiç Belediye Başkanı Mustafa Göksel ile uyum içerisinde çalıştıklarını belirten Akın, Balıkesir’in her ilçesine hizmet götürmeye devam edeceklerini vurgulayarak açılışı yapılan yatırımların ilçe halkına hayırlı olmasını diledi.
Serkan Sarı: “Bigadiç değerine değer katıyor”
CHP Balıkesir Milletvekili Serkan Sarı da törende yaptığı konuşmada, Bigadiç’in yapılan yatırımlarla gelişimini sürdürdüğünü belirterek Kent Lokantası ve Emekliler Evi’nin ilçe halkı için önemli bir kazanım olduğunu söyledi.
Sarı, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın ve belediye çalışanlarına teşekkür ederek projelerin vatandaşlara hayırlı olmasını temenni etti.

“Kent Lokantaları sofralara bereket getiriyor”
Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Hüseyin İnal ise Kent Lokantalarının sosyal belediyeciliğin en önemli örneklerinden biri olduğunu söyledi.
İnal, ekonomik şartların zorlaştığı dönemde emekliler, öğrenciler ve dar gelirli vatandaşlar başta olmak üzere tüm hemşehrilerin uygun fiyatlı ve kaliteli yemeğe ulaşmasını amaçladıklarını belirterek, Kent Lokantalarının dayanışma kültürünü güçlendirdiğini ifade etti.
Bigadiç’te hizmete giren Kent Lokantası ve Emekliler Evi’nin, hem sosyal yaşamı canlandırması hem de vatandaşların günlük yaşamını kolaylaştırması hedeflenirken, Balıkesir Büyükşehir Belediyesinin benzer sosyal projeleri kent genelinde yaygınlaştırmayı sürdüreceği belirtildi.
Ömer Faruk KARATOSUN
