Bilim, teknoloji ve inovasyona ilgi duyan çocukların çalışmalarını kamuoyuyla buluşturmayı amaçlayan etkinlikte, genç mühendis adaylarının geliştirdiği projeler ziyaretçilerin beğenisine sunulacak. “Üret, Keşfet, İş Birliği Yap, Geliştir” temalarıyla hazırlanan zirvede öğrenciler yaratıcılıklarını ve teknik becerilerini sergileme fırsatı bulacak.
İki Gün Boyunca Ziyarete Açık Olacak
Bandırma’da düzenlenecek etkinlik kapsamında çocukların yıl boyunca üzerinde çalıştığı projeler 24-25 Haziran 2026 tarihlerinde ziyaretçilere açık olacak. Tunç Başaran Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilecek organizasyon, her iki gün 18.00 ile 21.00 saatleri arasında gezilebilecek. Etkinlikte robotik kodlamadan yaratıcılığa birçok alanda projeler sergilenecek.
Gençler Bilim ve Teknolojiyle Buluşacak
Çocukların bilimsel düşünme becerilerini geliştirmeyi hedefleyen etkinlik, aynı zamanda ailelere ve ziyaretçilere gençlerin ortaya koyduğu yenilikçi fikirleri yakından görme fırsatı sunacak. Organizasyon, geleceğin mühendislerinin bir araya gelmesine olanak sağlayacak.
Başkan Mirza’dan Davet
Bandırma Belediye Başkanı Dursun Mirza, gençlerin ortaya koyduğu projelerin gurur verici olduğunu belirterek tüm vatandaşları etkinliğe davet etti.
Başkan Mirza, “Çocuklarımızın ve gençlerimizin bilim, teknoloji ve inovasyon alanında ortaya koyduğu çalışmalar bizlere geleceğe dair umut veriyor. Yıl boyunca büyük emekle hazırlanan projelerin sergileneceği Proje Zirvesi, sadece bir sergi değil aynı zamanda geleceğin mühendislerinin, bilim insanlarının ve girişimcilerinin yetişmesine katkı sağlayan önemli bir organizasyondur. Tüm hemşehrilerimizi çocuklarımızın başarılarına tanıklık etmeye ve bu heyecana ortak olmaya davet ediyorum” dedi.

SILA SOLAKLAR VERİM
