Ramazan ayının manevi atmosferi Bandırma’da etkisini sürdürmeye devam ederken, Ramazan’ın 27. gününde vatandaşlar iftar saatini yakından takip ediyor. Gün boyunca oruç tutan vatandaşlar akşam saatlerinde okunacak ezanı beklerken, iftar hazırlıkları da hız kazandı.
Evlerde iftar sofraları kurulurken fırınlarda sıcak Ramazan pideleri hazırlanıyor, çarşı ve pazarlarda akşam saatlerine doğru hareketlilik artıyor. Bandırma’da birçok aile ve komşu iftar sofralarında bir araya gelerek Ramazan’ın bereketini paylaşmaya hazırlanıyor.

Bandırma’da İftar Saat Kaçta?
Ramazan ayının 27. gününe denk gelen 17 Mart 2026 Salı günü Bandırma’da iftar saati 19:23 olarak açıklandı. Akşam ezanının okunmasıyla birlikte vatandaşlar oruçlarını açacak.
17 Mart Bandırma Namaz Vakitleri
- İmsak: 05:46
- Güneş: 07:10
- Öğle: 13:22
- İkindi: 16:43
- Akşam (İftar): 19:23
- Yatsı: 20:42
Ramazan ayının son günlerine yaklaşılırken ilçede yardımlaşma ve dayanışma da dikkat çekiyor. İftar sofralarında bir araya gelen aileler ve komşular, paylaşılan yemeklerle Ramazan’ın bereketini birlikte yaşıyor.

Ömer Faruk KARATOSUN
