Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Balıkesirlilere ‘UYUMA’ Uyarısı!

Balıkesir İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, uyuşturucu ile mücadele kapsamında vatandaşları bilgilendirmeye devam ediyor. 10 Burda AVM ve Ayvalık Perşembe Pazarı’nda düzenlenen etkinliklerde toplam 770 kişiye “UYUMA” projesi anlatıldı.

Balıkesir İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri,

Balıkesir İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü TUBİM Büro Amirliği görevlileri, uyuşturucu ile mücadele konusunda farkındalık oluşturmak amacıyla yeni bir etkinlik serisi gerçekleştirdi. 14 Ağustos 2025 tarihinde hem kent merkezindeki 10 Burda Alışveriş Merkezi’nde hem de Ayvalık Perşembe Pazarı’nda kurulan stantlarda vatandaşlarla bir araya gelindi.

Etkinliklerde Neler Yapıldı?

Program kapsamında, “Narkorehber Foto Blok Eğitim Faaliyeti”, “Narko Nokta Faaliyeti”, “Metamfetamin Maddesi Etkileri” ve UYUMA Projesi üzerine bilgilendirmeler yapıldı. Katılımcılara, uyuşturucu maddelerin zararlarını ve bağımlılıkla mücadele yollarını anlatan 770 broşür dağıtıldı.

Emniyet ekipleri, özellikle gençler ve ailelerin dikkatini çekerek, uyuşturucu kullanımının birey ve toplum üzerindeki etkilerini aktardı. Ayrıca vatandaşlara, UYUMA uygulamasının nasıl kullanılacağı konusunda bilgi verilerek, şüpheli durumların kolaylıkla ihbar edilebileceği hatırlatıldı.

1 2 - Marmara Bölge Gazetesi

“Mücadele Toplumla Birlikte Güçleniyor”

Yetkililer, suç ve suçlularla mücadelenin yalnızca güvenlik güçlerinin çalışmalarıyla sınırlı olmadığını vurguladı. Toplumun bilinçlenmesinin önemine dikkat çeken emniyet yetkilileri, “Uyuşturucu ile mücadelede en önemli destek halkımızın duyarlılığıdır. Bilinçli vatandaşlar, gençlerimizin geleceğini koruma konusunda en büyük güç kaynağımızdır” açıklamasında bulundu.

Çalışmalar Sürecek

Balıkesir İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele ekipleri, bu tür bilgilendirme faaliyetlerinin düzenli olarak devam edeceğini belirtti. Amaçlarının yalnızca uyuşturucu ticaretini engellemek değil, aynı zamanda toplumu bilinçlendirerek önleyici tedbirleri artırmak olduğu ifade edildi.

Havva ERTÜRK