Balıkesir’in Altıeylül ilçesinde, Seyyid Ahmet Arvasi Parkı içerisinde inşa edilen Altıeylül Yaşam Merkezi’nin açılışı gerçekleştirildi. Altıeylül Belediyesi tarafından öz kaynaklarla yapıldığı açıklanan merkezin toplam maliyeti 28 milyon 866 bin 797 lira 79 kuruş olarak duyuruldu.
Toplam 2 bin 900 metrekarelik proje alanı üzerinde bulunan tesisin 1.300 metrekarelik kapalı kullanım alanına sahip olduğu belirtildi.
Açılış törenine siyasi parti temsilcileri, yerel yöneticiler, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı.
ÖĞRENCİLERE GÜNDE 400 KİŞİLİK YEMEK HEDEFİ
Altıeylül Yaşam Merkezi bünyesinde hizmet verecek Öğrenci Sofrası, özellikle eğitim hayatını ailelerinden uzakta sürdüren üniversite öğrencilerine yönelik olarak planlandı.
177,8 metrekarelik alanda oluşturulan yemek bölümünün aynı anda 70 kişiyi ağırlayabilecek kapasitede olduğu açıklandı.
Merkezde günlük ortalama 400 öğrenciye sıcak yemek verilmesi hedefleniyor. Ancak yemek hizmetinin hangi saatlerde sunulacağına ve öğrencilerin yararlanma koşullarına ilişkin ayrıntılar paylaşılan bilgilerde yer almadı.

ÖĞRENCİLER İÇİN ÇAMAŞIRHANE HİZMETİ DE BULUNUYOR
Merkezde oluşturulan bir diğer hizmet alanı ise öğrencilere yönelik çamaşırhane oldu.
Özellikle yurtta veya kiralık evlerde kalan öğrencilerin günlük ihtiyaçlarına yönelik hazırlanan çamaşırhane bölümünde, gençlerin kıyafetlerini yıkayabilmesi amaçlanıyor.
Çamaşırhane hizmetinin ücretsiz veya uygun koşullarda sunulacağı belirtilirken hizmetten yararlanma şartlarının ve çalışma saatlerinin netleştirilmesi bekleniyor.
YAŞLILAR İÇİN AKTİF YAŞLANMA MERKEZİ
Altıeylül Yaşam Merkezi içerisinde ileri yaştaki vatandaşlara yönelik Aktif Yaşlanma Merkezi de yer alıyor.
Balıkesir Üniversitesi ile yapılan iş birliği kapsamında oluşturulan bölümde, yaşlıların sosyal hayata katılımını artıracak ve fiziksel ile zihinsel açıdan aktif kalmalarını destekleyecek çalışmalar yürütülmesi planlanıyor.
Merkezde ayrıca Halk Eğitim Merkezi iş birliğiyle çeşitli mesleki eğitim ve hobi kurslarının düzenlenmesi hedefleniyor.
Vatandaşların bir araya gelebileceği Çağdaş Kafe de tesis bünyesinde hizmet verecek alanlar arasında bulunuyor.

BELEDİYE BAŞKANI HAKAN ŞEHİRLİ AÇILIŞTA KONUŞTU
Açılış töreninde konuşan Altıeylül Belediye Başkanı Hakan Şehirli, merkezin farklı yaş gruplarının ihtiyaçlarına yönelik hazırlandığını belirtti.
Şehirli, konuşmasında şu ifadeleri kullandı:
“Bizim için belediyecilik; komşumuzun ihtiyacını duymak, günlük hayatını kolaylaştırmak ve yaşamın her döneminde yanında olabilmektir. Bir gencimizin sofrasına katkıda bulunmak, yeni bir beceri kazanmak isteyen komşumuza imkân sunmak, büyüklerimizin sosyal hayata katılmasını desteklemektir. Altıeylül Yaşam Merkezimizi de işte bu anlayışla hayata geçirdik.”
Törende söz alan Balıkesir Milletvekili Serkan Sarı da merkezin öğrencilere ve farklı yaş gruplarına yönelik hizmetler sunacağını ifade etti.
AÇILIŞA SİYASİLER VE VATANDAŞLAR KATILDI
Altıeylül Yaşam Merkezi’nin açılışına Balıkesir Milletvekili Serkan Sarı, CHP Balıkesir İl Başkanı Fikret Şahin, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Aytekin Durmaz, CHP Altıeylül İlçe Başkanı Sevilay Özyılmaz ve Balıkesir Kent Konseyi Başkanı Sevinç Baykan Özden katıldı.
Törende ayrıca belediye meclis üyeleri, birim müdürleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, muhtarlar ve vatandaşlar yer aldı.
Açılış kurdelesinin kesilmesinin ardından katılımcılar tesisi gezerek Öğrenci Sofrası, çamaşırhane, Aktif Yaşlanma Merkezi ve Çağdaş Kafe bölümlerini inceledi.
GÖZLER ŞİMDİ HİZMETİN AYRINTILARINDA
Yaklaşık 28,8 milyon TL harcanarak tamamlanan Altıeylül Yaşam Merkezi’nde bundan sonraki süreçte hizmetlerin hangi koşullarda yürütüleceği önem taşıyor.
Özellikle öğrenciler için planlanan günlük 400 kişilik yemek kapasitesine ulaşılıp ulaşılamayacağı, çamaşırhane hizmetinin kullanım koşulları, eğitim kurslarının takvimi ve Aktif Yaşlanma Merkezi’nin faaliyetleri önümüzdeki dönemde netlik kazanacak.
Merkezin farklı yaş gruplarına yönelik hizmetlerinin ne ölçüde talep göreceği ve vatandaşların bu hizmetlerden nasıl yararlanacağı ise uygulama sürecinde ortaya çıkacak.
Ümmühan TERZİOĞLU




