Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Balıkesir’i Sağanak Vurdu!

Balıkesir genelinde etkisini artıran sağanak sonrası BASKİ ve İtfaiye ekipleri tüm ilçelerde anında müdahalede bulunuyor. Ayvalık, Burhaniye ve Edremit’te 105 kg/m²’ye ulaşan yağış oranları nedeniyle olası taşkın risklerine karşı çalışmalar aralıksız sürüyor.

Balıkesir genelinde etkisini artıran sağanak sonrası BASKİ ve İtfaiye ekipleri

Balıkesir’de dünden bu yana etkili olan kuvvetli yağışlar, birçok ilçede su birikintilerine ve rögar taşmalarına neden oldu. Bunun üzerine Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, tüm birimleriyle sahada alarm durumuna geçti. BASKİ ve İtfaiye ekipleri, gelen tüm ihbarlara ilk andan itibaren hızlı, koordineli ve kesintisiz müdahaleler gerçekleştiriyor.

590971302 1391952868953538 4125414007935243887 n - Marmara Bölge Gazetesi

Kent genelinde yürütülen çalışmalarda rögar kapakları açılarak su tahliyesi yapıldı, yağmur suyu hatlarında oluşan tıkanıklıklar giderildi, yolları kapatan yaprak ve çamur birikintileri temizlendi. Özellikle riskli bölgelerde kombine kanal açma araçlarıyla yoğun bir çalışma yürütüldü.

Yağışın en şiddetli hissedildiği Ayvalık, Burhaniye ve Edremit ilçelerinde metrekareye 105 kg/m²’ye varan yağış düştüğü tespit edildi. Ekipler, bölgelerde su taşkınlarını engellemek amacıyla gece boyunca drenaj ve tahliye çalışmaları yaptı.

590350454 1391952705620221 8370662522354571708 n - Marmara Bölge Gazetesi

“Hemşehrilerimizin huzuru ve güvenliği için buradayız”

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın, çalışmaları bizzat yakından takip ettiklerini belirterek şunları söyledi: “Balıkesir’imiz genelinde etkili olan yoğun yağışlara karşı tüm ekiplerimiz sahada, teyakkuz halinde çalışmaya devam ediyor. Ayvalık’ta, Burhaniye’de, Edremit’te ve tüm ilçelerimizde hemşehrilerimizin mağduriyet yaşamaması için anbean müdahale gerçekleştiriyoruz. Hemşehrilerimizin huzuru ve güvenliği için buradayız. Gelen bütün talepleri takip ediyoruz.”

Başkan Akın, vatandaşların acil durumlarda 444 40 10 numaralı çağrı merkezine ulaşarak ekiplerin yönlendirilmesini sağlayabileceğini de hatırlattı.

593227061 1391952645620227 5557705500191936762 n - Marmara Bölge Gazetesi

Çalışmalar 24 saat sürüyor

Büyükşehir Belediyesi’nin ilgili birimleri; kanal temizliği, su tahliyesi, mazgal açma, tıkanıklık giderme ve olası taşkın risklerini önleme faaliyetlerini aralıksız sürdürüyor. Akşam saatlerinden bu yana süren yağışın etkilerini azaltmak amacıyla başta ana arterler ve kritik noktalar olmak üzere geniş kapsamlı müdahaleler yapıldı.

Ömer Faruk KARATOSUN