Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı Veteriner İşleri Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından gerçekleştirilen çalışmalar kapsamında, halk sağlığının korunması ve vatandaşların daha konforlu bir yaz geçirmesi hedefleniyor. Dünya Sağlık Örgütü onaylı ilaçlama ürünlerinin kullanıldığı uygulamalarda, son teknoloji ekipmanlar da aktif rol oynuyor.

Drone Destekli Mücadele Dikkat Çekiyor
Büyükşehir Belediyesi ekipleri, özellikle insan gücüyle ulaşılması zor bölgelerde drone destekli ilaçlama yöntemini kullanıyor. Sazlık alanlar, bataklık bölgeleri ve yeşil alanlarda gerçekleştirilen larvasit uygulamalarıyla sivrisineklerin üreme alanları kontrol altına alınıyor.
Durgun su birikintileri, rögarlar, yağmur suyu mazgalları ve süs havuzlarında düzenli kontroller gerçekleştiren ekipler, larva oluşumunu engellemek amacıyla yoğun çalışma yürütüyor. Ayrıca ULV cihazlarıyla ergin sineklere karşı uçkun mücadelesi de gece gündüz devam ediyor.
Parklar, mesire alanları ve vatandaşların yoğun kullandığı yeşil alanlarda ise bit, pire ve kenelere karşı düzenli ilaçlama yapılıyor. Özellikle yaz döneminde artan haşere popülasyonunun kontrol altına alınması için ekipler sahada aktif görev yapıyor.

Mahalle Muhtarlarından Büyükşehir’e Teşekkür
Altıeylül ilçesine bağlı 1. Gündoğan Mahallesi Muhtarı Kadir Yeşil, mahallelerinde gece ilaçlama çalışmalarının düzenli şekilde sürdüğünü belirterek, “Mahallemizin sokakları arasında gece ilaçlama faaliyetleri sürdürülüyor. Ahmet Başkan’a çok teşekkür ediyoruz.” dedi.
Hisariçi Mahallesi Muhtarı Hasan Öncü ise geçmiş yıllarda yoğun sivrisinek sorunu yaşadıklarını ifade ederek, “Daha önce camlarımızı açamıyorduk. Şimdi mahalle sakinlerimiz rahat etti. Ekiplerimizi aradığımız anda geliyorlar.” şeklinde konuştu.

Edremit’te Vatandaşlar Çalışmalardan Memnun
Edremit Hamidiye Mahallesi Muhtarı Hüseyin Ergüven de Büyükşehir Belediyesi ekiplerinin düzenli ilaçlama yaptığını belirterek, “Taleplerimiz doğrultusunda her zaman yardımcı oluyorlar. İlaçlama araçlarını sürekli çalışırken görüyoruz. Hizmetlerden memnunuz.” ifadelerini kullandı.
Eroğlan Mahallesi Muhtarı Mehmet Ali Aslan ise ilaçlama çalışmalarının iki günde bir düzenli olarak gerçekleştirildiğini söyleyerek, “İlaçlama ekipleri 7/24 dönüş yapıyor. Körfez için ekipler yeterli ve hızlı müdahale ediyor.” dedi.
Gazicelal Mahallesi Muhtarı Nizamettin Dağ da ilaçlama çalışmalarının etkisini gördüklerini belirterek Büyükşehir Belediyesi ekiplerine teşekkür etti.

Halk Sağlığı İçin Kesintisiz Çalışma
Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, yaz aylarında artan haşere sorununa karşı teknolojik altyapısı ve güçlü ekipleriyle kent genelinde çalışmalarını sürdürürken, vatandaşlardan gelen taleplere de hızlı şekilde yanıt veriyor. Yetkililer, halk sağlığını korumaya yönelik ilaçlama faaliyetlerinin yıl boyunca devam edeceğini belirtti.
Ömer Faruk KARATOSUN
