Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Balıkesir’de Öğrenciler Ölümle Burun Buruna Geldi!

Balıkesir Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi öğrencileri, afet anlarını aratmayan uygulamalı eğitimle sahaya indi. Gerçekçi senaryolar eşliğinde gerçekleştirilen tatbikatta, geleceğin hemşireleri enkazdan yaralı kurtarma ve yangına müdahale gibi kritik görevleri birebir deneyimledi.

Balıkesir Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi öğrencileri, afet anlarını aratmayan uygulamalı

Balıkesir Üniversitesi (BAÜN) Sağlık Bilimleri Fakültesi Cerrahi Hastalıklar Hemşireliği Ana Bilim Dalı tarafından düzenlenen afet ve acil durum eğitimi, teorik bilgiyi sahayla buluşturdu. Balıkesir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü Eğitim Alanı’nda gerçekleştirilen programda, öğrencilerin kriz anlarındaki reflekslerinin güçlendirilmesi hedeflendi.

676430567 1402250711932116 8072845796389895415 n - Marmara Bölge Gazetesi

DEV İŞ BİRLİĞİYLE SAHADA EĞİTİM

Prof. Dr. Arzu Tuna’nın koordinasyonunda hayata geçirilen eğitim programı; İl Sağlık Müdürlüğü’ne bağlı Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE) ve Balıkesir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ekiplerinin katkısıyla gerçekleştirildi. Programa Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sibel Ergün ile öğretim üyeleri de katılarak öğrencilerin sahadaki performansını yakından takip etti.

Eğitimle ilgili değerlendirmede bulunan Prof. Dr. Arzu Tuna, uygulamalı çalışmaların önemine dikkat çekerek, “Afetler, sağlık çalışanlarının en hızlı ve doğru kararları vermesi gereken anların başında geliyor. Bu nedenle öğrencilerimizin yalnızca teorik bilgiyle değil, sahadaki gerçek koşulları deneyimleyerek yetişmesini önemsiyoruz. Bu tür tatbikatlar onların mesleki özgüvenini ciddi anlamda artırıyor” ifadelerini kullandı.

678773786 1402250825265438 7354314246017747559 n - Marmara Bölge Gazetesi

GERÇEĞİN BİREBİR SİMÜLASYONU

Tatbikata katılan 100 hemşirelik öğrencisi, afet ortamını aratmayan simülasyonlarda görev aldı. Uzman ekipler eşliğinde yapılan uygulamalarda; enkaz altından yaralı çıkarma teknikleri, olay yerinde ilk müdahale süreçleri ve yangın söndürme yöntemleri detaylı şekilde işlendi. Kurulan özel eğitim alanlarında gerçekleştirilen “role play” teknikleri sayesinde öğrenciler, afet bölgesinin stresli atmosferini birebir yaşadı.

676779528 1402250945265426 1678512205651213677 n - Marmara Bölge Gazetesi

“SAHADA NEYLE KARŞILAŞACAĞIMIZI GÖRDÜK”

Tatbikata katılan öğrenciler de yaşadıkları deneyimi değerlendirdi. Bir hemşirelik öğrencisi, “Derslerde öğrendiğimiz bilgilerin sahada nasıl uygulanacağını görmek bizim için çok değerli oldu. Enkaz altından yaralı çıkarma ve ilk müdahale süreçlerini birebir yaşamak, mesleğe bakış açımızı değiştirdi. Gerçek bir afet durumunda neyle karşılaşacağımızı daha iyi anladık” dedi.

678393715 1402250935265427 16496986929329197 n - Marmara Bölge Gazetesi

SAHA TECRÜBESİYLE GÜÇLENEN MESLEKİ YETKİNLİK

Eğitimin temel hedefinin, öğrencilerin afet anlarında hızlı, doğru ve etkili karar verebilme becerilerini geliştirmek olduğu belirtildi. UMKE ve itfaiye ekiplerinin operasyonlarını yakından gözlemleyen öğrenciler, sağlık hizmetlerinin yalnızca hastanelerde değil, en zorlu saha koşullarında da hayati rol üstlendiğini deneyimleyerek öğrendi.

Yetkililer, bu tür uygulamalı eğitimlerin artırılarak devam edeceğini vurgulayarak, geleceğin sağlık çalışanlarını her türlü acil duruma hazır hale getirmeyi amaçladıklarını ifade etti.

Ömer Faruk KARATOSUN