Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, A Milli Futbol Takımı’nın Dünya Kupası yolunda Avustralya ile oynayacağı kritik mücadele öncesinde kent genelinde büyük bir organizasyona imza atıyor. “#BizimÇocuklar Dünya Kupası için sahada, Balıkesir yanında” sloganıyla hazırlanan etkinlik kapsamında, Balıkesir’in birçok noktasında dev LED ekranlar kurulacak, vatandaşlar milli heyecanı meydanlarda hep birlikte yaşayacak.
14 Haziran Cumartesi günü saat 07.00’de oynanacak Avustralya – Türkiye karşılaşması için Balıkesir adeta kırmızı beyaza bürünecek. Balıkesir Büyükşehir Belediyesi tarafından organize edilen etkinlikte vatandaşlar, hem milli takım coşkusunu birlikte yaşayacak hem de çay, simit ve çorba ikramları eşliğinde maç keyfi yapacak.

Özellikle Zağnos Paşa Camii Meydanı’nda kurulacak dev ekranın yoğun katılımla dolması beklenirken, karşılaşma il genelindeki mevcut tüm LED ekranlardan da canlı olarak yayınlanacak. Kent merkeziyle birlikte ilçelerde de oluşturulacak seyir alanlarında vatandaşlar tek yürek olacak.
Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın’ın öncülüğünde gerçekleştirilen organizasyonun, milli birlik ve beraberlik duygusunu güçlendirmesi hedefleniyor. Belediyeden yapılan açıklamada tüm vatandaşlar etkinlik alanlarına davet edilerek, “Haydi Balıkesir! Tek yürek, tek ses, tek hedef… Başarılar Türkiye!” mesajı paylaşıldı.
Kent genelinde kurulacak ekran noktaları ise şöyle:
- Zağnos Paşa Camii Meydanı
- TTM
- Atatürk Parkı
- Avlu
- Altınoluk Kordon
- Avşa
- Akçay Kordon
- Bandırma Sahil
- Burhaniye Meydanı
- Gönen Cumhuriyet Meydanı
- Erdek Liman Önü
- Havran Belediye Binası önü
- İvrindi Belediye Binası önü
- Manyas Meydanı
- Sarımsaklı Sahil
- Savaştepe Belediye Binası önü
- Sındırgı Belediye Binası önü
- Susurluk Belediye Binası yanı
Ayrıca Karesi ve Altıeylül ilçelerindeki ikramların Zağnos Paşa Camii ve TTM alanlarında yapılacağı belirtildi.

Milli maç heyecanını meydanda yaşayacaklarını söyleyen vatandaşlardan Ahmet Karaca, organizasyonun şehirde büyük bir heyecan oluşturduğunu ifade ederek, “Milli takımımızın maçını kalabalık bir ortamda izlemek çok daha anlamlı oluyor. Sabah erken saatte oynanacak olmasına rağmen arkadaşlarımızla birlikte meydana geleceğiz. Belediyenin böyle bir organizasyon hazırlaması çok güzel olmuş. İnşallah galibiyetle Dünya Kupası yolunda önemli bir adım atacağız” dedi.
Bir başka vatandaş Elif Yılmaz ise çocuklarıyla birlikte maçı izlemeye geleceğini belirterek, “Evde izlemek yerine meydanda herkesle birlikte bu heyecanı yaşamak istiyoruz. Çocuklarımız da milli ruhu hissedecek. Çay, simit ve çorba ikramı düşünülmesi de çok güzel bir detay olmuş. Böyle etkinlikler insanları kaynaştırıyor” ifadelerini kullandı.
Balıkesirliler, Ay-Yıldızlı ekibin Dünya Kupası yolundaki kritik sınavında meydanlarda buluşarak milli heyecana ortak olacak. Sabahın erken saatlerinde başlayacak karşılaşma öncesinde belediye ekiplerinin tüm hazırlıkları tamamladığı öğrenildi. Kentte şimdiden milli maç heyecanı hissedilirken, vatandaşların dev ekran alanlarına yoğun ilgi göstermesi bekleniyor.
Ömer Faruk KARATOSUN
