Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Balıkesir’de Kış Ezber Bozdu!

Balıkesir’de kış mevsiminin etkisini hissettirmesiyle birlikte pazarlarda ve manav tezgâhlarında hareketlilik başladı. Kazdağları’ndan Manyas Ovası’na, Gönen’den Edremit’e uzanan verimli tarım alanları, soğuk havalara rağmen üretime hız kesmeden devam ediyor. Yöreye özgü sebze ve meyveler, tazeliği ve uygun fiyatlarıyla kış sofralarının vazgeçilmezi olmaya aday.

Balıkesir’de kış mevsiminin etkisini hissettirmesiyle birlikte pazarlarda ve manav tezgâhlarında

Kış Sebzeleriyle Tezgahlar Coştu

Balıkesir’in farklı ilçelerinde kış sebzeleri açısından oldukça zengin bir tablo ortaya çıkıyor. Edremit, Savaştepe, Kepsut ve Altıeylül’de yoğun şekilde üretilen sebzeler, pazarlarda geniş yer buluyor. Beyaz, kırmızı ve kara lahana çeşitleri, pırasa, ıspanak, karnabahar, brokoli, kereviz, havuç, turp, pancar, kış kabağı, patates ve soğan en çok tercih edilen ürünler arasında yer alıyor.

Özellikle Gönen ve Manyas hattında yetiştirilen ıspanak ile Sındırgı’nın lahana çeşitleri, Balıkesir mutfağının kış aylarındaki baş tacı olmayı sürdürüyor. Kazdağları’nın temiz havasında yetişen pırasa ve ıspanak ise aroması ve diri yapısıyla dikkat çekiyor. Üreticiler, bu yıl verimin yüksek olduğunu ve tüketicilerin taze ürüne rahatlıkla ulaşabildiğini ifade ediyor.

SILA KUSUMUN SABLONU 2026 01 09T140915.595 - Marmara Bölge Gazetesi

Kış Geldi, Çeşitlilik Arttı

Kış aylarının gelmesiyle birlikte Balıkesir’de meyve tezgâhları da renklendi. Edremit ve Havran başta olmak üzere birçok ilçede portakal, mandalina, greyfurt, elma, armut, nar, kivi ve ayva tezgâhlardaki yerini aldı.

Ayvalık ve Havran’da yetişen nar ve ayvalar iri taneleri ve yoğun aromasıyla ilgi görürken, Burhaniye ve Edremit hattında üretilen mandalina ve portakal yoğun talep görüyor. C vitamini deposu olan narenciye ürünleri, kış aylarında bağışıklığını güçlendirmek isteyen vatandaşların ilk tercihi oluyor.

SILA KUSUMUN SABLONU 2026 01 09T140900.939 - Marmara Bölge Gazetesi

Hem Cebe Hem Sağlığa Dost

Mevsiminde üretilen kış sebze ve meyvelerinin fiyatlarının daha uygun olması, Balıkesirli vatandaşların yüzünü güldürüyor. Uzmanlar, özellikle soğuk havalarda bağışıklık sistemini güçlendirmek için yerel ve taze ürünlerin sofralarda daha fazla yer alması gerektiğine dikkat çekiyor.

Sıla SOLAKLAR VERİM