17 Mart 2026 tarihinde farklı ilçelerde meydana gelen arızalar, geniş çaplı su kesintilerine yol açtı. Yetkililer, kesintilerin belirlenen saatler arasında süreceğini belirtirken, vatandaşların mağduriyet yaşamamaları için hazırlıklı olmaları gerektiğini vurguladı.
Ayvalık’ta geniş kapsamlı kesinti
Ayvalık ilçesinde sabah saat 10.40 itibarıyla başlayan su kesintisinin 13.00’e kadar devam etmesi bekleniyor. Ana şebekede yaşanan arıza nedeniyle çok sayıda mahallede su verilemediği bildirildi.
Kesintiden etkilenen mahalleler arasında Sahilkent, Hayrettinpaşa, Zekibey, Fethiye, Sefa Çamlık, Sakarya, Kazım Karabekir, Yeni Mahalle, Gazi Kemalpaşa, Ali Çetinkaya, 150 Evler, Hamdibey ve Fevzipaşa-Vehbibey mahalleleri yer alıyor.
Yetkililer, özellikle kalabalık nüfusun yaşadığı bu bölgelerde vatandaşların su tüketimini planlı yapmaları gerektiğini ifade etti.
Gönen’de arıza nedeniyle kesinti
Gönen ilçesine bağlı Gündoğdu Mahallesi’nde de ana şebeke arızası nedeniyle su kesintisi yaşanıyor. Sabah 10.20’de başlayan kesintinin 13.00’e kadar sürmesi öngörülüyor.
Bölgedeki ekiplerin arızaya müdahalesi devam ederken, çalışmaların tamamlanmasının ardından suyun yeniden verilmesi planlanıyor.

Bandırma’da sabah saatlerinde başladı
Bandırma ilçesi Paşabayır Mahallesi’nde ise kesinti daha erken saatlerde başladı. Saat 09.30’da başlayan su kesintisinin 12.00’ye kadar devam etmesi bekleniyor.
Mahalle sakinlerinin özellikle sabah saatlerinde yaşanan kesinti nedeniyle günlük ihtiyaçlarını karşılamakta zorlandığı ifade ediliyor.
Gömeç’te iki mahalle etkilendi
Gömeç ilçesinde de Mithatpaşa ve Kemalpaşa mahallelerinde sabah 09.00 itibarıyla su kesintisi başladı. Kesintinin saat 13.00’e kadar süreceği bildirildi.
Yetkililer, bu bölgelerde yaşayan vatandaşların su depolaması yapmaları ve kesinti süresince dikkatli olmaları gerektiğini belirtti.
Yetkililer tarafından yapılan açıklamada, kesintilerin ana şebekede meydana gelen arızalardan kaynaklandığı ve ekiplerin yoğun şekilde çalıştığı belirtildi. Çalışmaların planlanan saatlerden önce tamamlanması durumunda suyun daha erken verilebileceği ifade edildi.
HABER MERKEZİ
