Balıkesir’in Bandırma ilçesinde eğitim gören öğrencileri taşıyan servis aracının sabah saatlerinde kaza yapması ilçede endişe yarattı. N.T. idaresindeki servis aracı, henüz netleşmeyen bir nedenle Bereketli-Külefli yolunda kontrolden çıkarak yol kenarına savruldu. Olayın tek taraflı trafik kazası olduğu belirtildi.
Kaza sırasında araçta bulunan öğrencilerden 8’inin yaralandığı, yaralanmaların ise ilk bulgulara göre hafif seviyede olduğu öğrenildi. Servisin okul yolunda olması ve öğrencilerin büyük bölümünün ilköğretim yaş grubunda bulunması, olayın ardından bölgede yoğun bir hareketliliğe neden oldu.
Sağlık Ekipleri Olay Yerine Sevk Edildi
Kaza ihbarının ardından 112 Acil Çağrı Merkezi hızla harekete geçti. Bölgeye çok sayıda sağlık ekibi sevk edilerek öğrencilerin durumları yerinde kontrol edildi. İlk müdahaleleri yapılan yaralı öğrenciler, tedbir amacıyla Bandırma Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne ambulanslarla nakledildi. Hastanede doktorlar tarafından gerçekleştirilen kontrollerde, öğrencilerin hayati tehlikelerinin bulunmadığı bildirildi. Yetkililer, velilerin paniğe kapılmaması için gerekli bilgilendirmelerin okul yönetimi aracılığıyla yapıldığını aktardı.
Bandırma İtfaiyesi ve Jandarma Hızla Müdahale Etti
Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Bandırma İtfaiye Amirliği’ne bağlı ekipler, olay yerine kısa sürede ulaştı. Ekipler, servis aracında güvenlik riski oluşturabilecek herhangi bir durumun olup olmadığını kontrol ederek gerekli önlemleri aldı. Ayrıca servis aracındaki öğrencilerin güvenli şekilde çıkarılması için çalışma yürütüldü.
Jandarma ekipleri ise kazanın meydana geldiği güzergâhta güvenlik çemberi oluşturarak trafiği kontrollü şekilde yönlendirdi. Yoğun sis nedeniyle görüş mesafesinin düşmesi, trafik akışının daha dikkatli ve yavaş ilerlemesine neden oldu.
Öğrencilerin Durumu İyi, İnceleme Devam Ediyor
Bandırma Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nden alınan bilgilere göre yaralı öğrencilerin genel durumlarının iyi olduğu, müşahede altında tutuldukları ve ihtiyaç duyuldukça ailelerle iletişime geçildiği kaydedildi. Yaralanmaların büyük bölümünün çarpma ve sarsıntıya bağlı hafif travmalar olduğu aktarıldı.
Kazayla ilgili adli inceleme sürerken, servis aracının teknik durumu ve yol koşullarının da rapora dahil edileceği bildirildi. Yetkililer, gerekli tutanakların düzenlenmesinin ardından olayla ilgili resmi açıklamaların yapılacağını belirtti.
İHA



