Gece Saatlerinde İrtibat Kesildi
Edinilen bilgilere göre, F-16 tipi savaş uçağı gece 00.50 sıralarında görev uçuşu için havalandı. Kısa süre sonra uçakla telsiz irtibatı ve radar izinin kesildiği bildirildi. Milli Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, 00.56’dan itibaren uçakla temasın tamamen kaybedildiği ve uçağın kaza kırıma uğradığının değerlendirildiği ifade edildi.
Uçak Kırsal Alana Düştü
Savaş uçağının İzmir-İstanbul Otoyolu yakınlarında, Karesi ilçesine bağlı Naipli kırsalına düştüğü öğrenildi. Kazanın ardından otoyolda büyük panik yaşanırken, güvenlik nedeniyle yol çift yönlü olarak trafiğe kapatıldı.
Bölgeye çok sayıda itfaiye, sağlık ve güvenlik ekibi sevk edildi. Ekipler olay yerinde geniş çaplı çalışma başlattı.
Bir Pilot Şehit Düştü
Kaza sonucu uçakta bulunan Hava Pilot Binbaşı İbrahim Bolat’ın şehit olduğu açıklandı. Acı haber askeri camiada ve kamuoyunda büyük üzüntüye neden oldu.
Bakan Güler’den Taziye Mesajı
Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, yayımladığı taziye mesajında şehit pilot için başsağlığı dileklerini iletti. Yetkililer kazanın nedenine ilişkin teknik incelemenin başlatıldığını bildirirken, olayla ilgili detayların yapılacak araştırmanın ardından netlik kazanacağı belirtildi.
İHA
