Balıkesir genelinde 22 Temmuz Salı günü planlanan elektrik kesintileri, vatandaşların günlük yaşamını etkileyecek şekilde birçok noktada uygulanacak. UEDAŞ’ın yayımladığı kesinti takvimine göre, sabahın erken saatlerinden itibaren başlayan çalışmalar akşam saatlerine kadar sürecek. Ayvalık’tan Erdek’e, Bandırma’dan Savaştepe’ye kadar uzanan geniş kapsamlı bu kesintiler, bakım, onarım, kesici değişimi, ağaç kesimi ve hat ilavesi gibi çeşitli teknik gerekçelerle yapılacak.
Ayvalık ilçesinde Altınova ve Ali Çetinkaya mahallelerinde 06.00-08.00 ve 09.00-11.00 saatleri arasında kesici değişimi çalışması nedeniyle elektrik kesintisi olacak. Aynı ilçede 150 Evler Mahallesi’nde ise 16.30-18.30 saatleri arasında abone bağlantı işlemleri nedeniyle kısa süreli bir kesinti yaşanacak. Ayrıca 29 Mayıs Mahallesi de kesintiden etkilenecek mahalleler arasında.
Bandırma ilçesinde Yeni, Paşakent, Aksakal ve Doğa mahalleleri başta olmak üzere 13.00-15.00 saatleri arasında abone bağlantısı ve ağaç kesimi gibi işlemler nedeniyle enerji verilemeyecek. Aksakal Mahallesi’nde Doğanlar Çıkmazı, Kanal Üstü, Egri, Derecik gibi birçok sokakta 09.00-15.00 saatleri arasında planlı kesinti uygulanacak. Aynı saatlerde Doğa Mahallesi de kapsam dahilinde.
Erdek ilçesi Narlı Mahallesi’nde ise 13.00-15.00 saatleri arasında AG hat ilavesi çalışması nedeniyle enerji kesintisi yapılacak. Aynı işlem Laka bölgesini de kapsıyor.

Havran ilçesinde sabah 08.30’da başlayacak kesintiler öğle saatlerine kadar sürecek. AG hat bakımı ve kesici değişimi gibi çalışmalar nedeniyle Ebubekir, Camikebir ve Tekke mahallelerinde enerji verilemeyecek. Özellikle Cumhuriyet, Fevzipaşa ve Fatih mahalleleri bu kesintiden doğrudan etkilenecek bölgeler arasında yer alıyor.
İvrindi ilçesinde Kurtuluş Mahallesi’nde 09.00-16.00 saatleri arasında direk ilavesi nedeniyle uzun süreli bir kesinti planlanıyor. Vatandaşların önceden önlem almaları ve özellikle bu saatlerde elektrikli cihazlarını kontrol altında tutmaları önem taşıyor.
Savaştepe ilçesindeki Cumhuriyet ve İstiklal mahallelerinde 10.00-13.00 saatleri arasında enerji nakil hattı (ENH) bakımı nedeniyle elektrik verilemeyecek. Bu mahallelerde yer alan pek çok sokak ve cadde kesintiden etkilenecek. Örneğin Cumhuriyet Mahallesi’nde Altıeylül, Osman Efendi, Demirci, Şehit Ertan Akar gibi sokaklarda enerji olmayacak.
Sındırgı ilçesindeki Yaylabayır Mahallesi’nde ise OG tesis çalışması yapılacağı için 09.00-17.00 saatleri arasında kesinti yaşanacak. Mahalledeki esnaf ve vatandaşlar gün boyu sürecek bu çalışmaya karşı hazırlıklı olmalı.
UEDAŞ tarafından yapılan açıklamada, çalışmaların vatandaşlara daha kaliteli ve kesintisiz enerji sunma amacı taşıdığı vurgulandı. Tüm Balıkesir halkına, kesintilerden etkilenmemeleri adına gerekli tedbirleri almaları konusunda uyarılarda bulunuldu.
Elektrik kesintisinin yaşanacağı bölgelerde bu saat dilimleri arasında elektrikle çalışan cihazların dikkatle kullanılması, jeneratör sistemlerinin gözden geçirilmesi ve soğuk zincirle muhafaza edilmesi gereken ürünler için önlemlerin alınması öneriliyor.
Haber Merkezi

