Balıkesir’de Ramazan ayının son gününe girilirken, vatandaşlar Arefe günü iftar saatini araştırmaya başladı. 19 Mart 2026 Perşembe günü tutulacak son oruç için akşam ezanının okunacağı saat netleşti. Kent genelinde hem son iftar hazırlıkları hem de bayram telaşı gün boyu hissedilirken, gözler iftar vaktine çevrildi.
19 Mart 2026 Balıkesir Namaz Vakitleri
- İmsak: 05:44
- Güneş: 07:07
- Öğle: 13:21
- İkindi: 16:45
- Akşam (İftar): 19:26
- Yatsı: 20:43
Balıkesir’de oruç, sabah saat 05:44’te başlayacak ve akşam ezanıyla birlikte 19:26’da sona erecek. Böylece Ramazan ayının son orucu tutulmuş olacak.

Arefe Günü Balıkesir’de Yoğunluk Zirvede
Arefe gününe girilmesiyle birlikte Balıkesir genelinde dikkat çeken bir hareketlilik yaşanıyor. Kentte:
- Fırınlarda pide kuyruğu uzadı
- Market ve çarşılarda alışveriş yoğunluğu arttı
- Bayram hazırlıkları hız kazandı
Özellikle Altıeylül ve Karesi başta olmak üzere merkezde büyük bir yoğunluk gözleniyor.
Dayanışma ve Paylaşma Duygusu Güçleniyor
Ramazan ayının son gününde Balıkesir’de yardımlaşma ve dayanışma duygusu daha da ön plana çıktı. Belediyeler ve hayırseverler tarafından kurulan iftar sofraları ve dağıtılan yardımlar, ihtiyaç sahiplerine ulaşmaya devam ediyor.
Uzmanlardan Son Gün Uyarısı
Ramazan’ın son gününde de sağlıklı beslenmeye dikkat edilmesi gerektiği vurgulanıyor:
- Sahurda hafif ve tok tutan besinler tercih edilmeli
- İftarda aşırı ve ağır yemeklerden kaçınılmalı
- İftar sonrası bol su tüketilmeli
Bu önerilerle birlikte vatandaşların bayrama daha sağlıklı girmesi hedefleniyor.
Balıkesir’de Son İftar 19:26’da Açılacak
19 Mart 2026 Perşembe günü Balıkesir’de akşam ezanı saat 19:26’da okunacak ve Ramazan ayının son iftarı yapılacak. Arefe gününün ardından bayram sabahı karşılanacak.

Ömer Faruk KARATSOUN
