Balıkesir’de 15 Haziran Pazartesi günü UEDAŞ tarafından gerçekleştirilecek planlı çalışmalar kapsamında çok sayıda ilçede elektrik kesintisi uygulanacak. Yapılan resmi bilgilendirmeye göre kesintiler; OG manevra çalışmaları, AG hat bakım çalışmaları, trafo değişimi, ağaç kesimi ve OG tesis çalışmaları nedeniyle gerçekleştirilecek.
Kesintilerin özellikle Altıeylül, Karesi, Ayvalık, Bigadiç, Gömeç, Gönen, Havran, Kepsut, Savaştepe, Susurluk, Balya, Dursunbey ve Edremit ilçelerinde etkili olacağı bildirildi.
Altıeylül Ve Karesi Dikkat
Altıeylül ilçesinde Köylüköy, Karaman, Halalca, Gümüşçeşme ve Yakupköy mahallelerinde gece saat 00.00 ile 00.30 arasında OG manevra çalışmaları nedeniyle elektrik kesintisi yaşanacak. Aynı saatlerde Karesi ilçesi Paşa Alanı Mahallesi’nde de planlı kesinti uygulanacak.
Özellikle Yakupköy Mahallesi’nde çok sayıda sokak ve adresin kesintiden etkileneceği açıklandı. Vatandaşların gece saatlerinde yaşanabilecek enerji kesintilerine karşı hazırlıklı olması istendi.
Ayvalık Ve Bigadiç’te Bakım Çalışması
Ayvalık ilçesi Sahil Kent bölgesinde 09.00-11.00 ve 10.00-12.00 saatleri arasında AG tesis çalışmaları nedeniyle elektrik verilemeyecek. Kuvayi Milliye Caddesi çevresindeki bazı sokakların kesintiden etkileneceği duyuruldu.
Bigadiç ilçesinde ise Kuyu, Camii, Servi, Abacı, Orta ve Çavuş mahallelerinde 05.30-08.30 saatleri arasında OG hat bakım çalışmaları yapılacak. Belediye çevresi, Cumhuriyet, Hitay, Tabakhane Çeşme ve çeşitli sokaklarda enerji kesintisi uygulanacağı belirtildi.
Balya, Dursunbey Ve Edremit’te Ağaç Kesimi
Balya ilçesine bağlı Doğanlar, Çalova ve Göloba mahallelerinde 10.00-17.00 saatleri arasında ağaç kesim çalışmaları nedeniyle elektrik kesintisi yaşanacak.
Dursunbey ilçesinde Çakmak ve Çiftçi mahallelerinde 09.30-17.30 saatleri arasında AG hat ilavesi çalışması yapılacağı açıklandı.
Edremit Akçay Mahallesi’nde ise 10.00-13.00 saatleri arasında planlı ağaç kesim çalışmaları kapsamında elektrik kesintisi uygulanacak.

Gömeç Ve Gönen’de Uzun Süreli Kesinti
Gömeç ilçesi Yaya, Keremköy ve Karaağaç mahallelerinde OG tesis çalışmaları nedeniyle 09.00-13.00 ile 14.00-17.00 saatleri arasında kesinti yapılacak. Çok sayıda sokak ve konutun çalışmalar kapsamında enerji alamayacağı bildirildi.
Gönen ilçesinde ise Rüstem, Altay ve Karşıyaka mahallelerinde trafo değişimi ile AG hat bakım çalışmaları gerçekleştirilecek. Kesintilerin 09.00-16.00 ve 10.00-15.00 saatleri arasında süreceği belirtildi.
Havran, Kepsut Ve Savaştepe Listede
Havran ilçesinde Kocaseyit, Sarnıç, Hallılar ve Tarlabaşı mahallelerinde 09.00-16.00 saatleri arasında ağaç kesim çalışmaları yapılacak.
Kepsut ilçesi Dalköy Mahallesi’nde 09.00-15.00 saatleri arasında planlı kesinti uygulanacağı duyuruldu.
Savaştepe ilçesinde ise Bozalan, Güvemküçüktarla, Sarısüleymanlar, Soğucak, Mecidiye, Çaltılı ve Pelitçik mahallelerinde 09.30-17.30 saatleri arasında OG tesis çalışmaları nedeniyle elektrik kesintileri yaşanacak.
Susurluk’ta Şebeke Çalışması Yapılacak
Susurluk ilçesinde Gökçedere Mahallesi’nde 09.00-17.00 saatleri arasında OG tesis çalışması yapılacak. Demirkapı Mahallesi’nde ise 10.30-15.00 saatleri arasında aer iletken dönüşüm çalışması nedeniyle enerji kesintisi uygulanacak.
UEDAŞ yetkilileri, çalışmaların planlanan saatlerden önce tamamlanması halinde bölgelere yeniden enerji verilebileceğini belirtti. Vatandaşların resmi duyuruları takip etmeleri ve gerekli tedbirleri önceden almaları tavsiye edildi.
HABER MERKEZİ
