Sağlık Bakanlığı Acil Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü koordinasyonunda 1-7 Temmuz 2025 tarihleri arasında Bursa’da gerçekleştirilen “Seyyar Hastane Kurulumu ve İşletilmesi (Ağır İklim Seyyar Hastane Çadır Seti)” eğitimine, Balıkesir UMKE gönüllüleri de etkin bir şekilde katılım sağladı.

Gerçekleştirilen bu kapsamlı eğitim programı, afet ve acil durumlar sonrası hızlı müdahale kapasitesini artırmayı hedefledi. Eğitime; Bursa, Balıkesir, Çanakkale, Kocaeli ve Yalova illerinden toplam 47 UMKE gönüllüsü katıldı. Erzincan ilinden gelen 4 deneyimli UMKE personeli ise eğitmen olarak görev aldı.

Balıkesir UMKE ekibi, 1 UMKE aracı ve 7 kişilik güçlü kadrosuyla eğitim alanındaki yerini aldı. Hem teorik derslerde hem de saha uygulamalarında gösterdiği performansla dikkat çeken ekip, ağır iklim koşullarında sahra hastanesi kurulumuna dair kritik bilgileri uygulamalı olarak öğrenme fırsatı buldu.

Bu tür eğitimlerin, afet anlarında sahada görev alacak ekiplerin hazır bulunuşluğunu artırmada büyük önem taşıdığı vurgulanırken, Balıkesir UMKE’nin eğitimde sergilediği disiplinli ve koordineli çalışma örnek gösterildi.
Şefiye YILDIRIM
