Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Balıkesir Karanlığa Gömülecek! Elektrikler Saatlerce Yok

Balıkesir’de 22 Ekim Çarşamba günü bakım, onarım ve tesis çalışmaları nedeniyle birçok ilçede planlı elektrik kesintisi uygulanacak. UEDAŞ, vatandaşların mağduriyet yaşamamaları için hazırlıklı olmaları yönünde uyarıda bulundu.

Balıkesir’de 22 Ekim Çarşamba günü bakım, onarım ve tesis çalışmaları

UEDAŞ, 22 Ekim Çarşamba günü Balıkesir genelinde gerçekleştireceği planlı bakım ve tesis çalışmaları kapsamında elektrik kesintisi yapılacak bölgeleri duyurdu. Şirketin açıklamasına göre Ayvalık, Bandırma, Kepsut, Gönen, Manyas, Karesi, Sındırgı ve Savaştepe başta olmak üzere birçok ilçede enerji akışı belirli saat aralıklarında durdurulacak. Çalışmaların şebeke yenileme, trafo bakımı ve abone bağlantı işlemleri gibi nedenlerle yapılacağı bildirildi.

Ayvalık’ta Trafo Bakım Çalışması

Ayvalık ilçesinde Sakarya ve İsmetpaşa mahallelerinde 10.20 ile 11.00 saatleri arasında trafo bakım çalışması nedeniyle enerji kesintisi yaşanacak. Atatürk, Şeref, Sadakat, Muhabbet ve Mareşal Çakmak sokaklarında oturan vatandaşların kesintiden etkilenmesi bekleniyor.

Bandırma’da Geniş Kapsamlı Kesintiler

Bandırma ilçesinde 22 Ekim Çarşamba günü farklı nedenlerle birden fazla bölgede enerji kesintisi yapılacak.

  • Paşabayır Mahallesi’nde 15.00-16.00 saatleri arasında “abone bağlama” çalışması yapılacak.
  • Bentbaşı, 100. Yıl, İhsaniye, Ömerli, Yeniziraatli, Erikli ve Çakılköy mahallelerinde de 09.00 ile 14.45 saatleri arasında OG müşteri talepleri nedeniyle enerji verilemeyecek.
  • Paşakent Mahallesi’nde ise 09.00-17.00 arasında OG tesis çalışması yapılacak ve Nilüfer, Mehmetçik, Martı, Şehit Mehmet Tuncay gibi sokaklar kesintiden etkilenecek.

ELEKTRIK 13 - Marmara Bölge Gazetesi

Kepsut’ta Kısa Süreli Elektrik Kesintisi

Kepsut ilçesinde Camii Cedit, Mahkeme, Tekkeşıklar ve İhsaniye mahallelerinde bina yapım-yıkım çalışmaları sebebiyle 11.30-12.00 arasında enerji kesintisi uygulanacak.
Kesintinin kısa süreli olacağı, ancak çevredeki iş yerleri ve hanelerin bu süre zarfında tedbirli olmaları gerektiği açıklandı.

Gönen ve Manyas İlçelerinde Çalışmalar Yoğunlaşacak

Gönen ilçesinde Hacıvelioba, Üçpınar ve Çınarlı mahallelerinde 12.00-16.00 saatleri arasında OG müşteri talepleri kapsamında enerji kesintisi yapılacak.
Manyas’ta ise Salur Mahallesi ve Manyas-Gönen Karayolu Fatih bölgesi 15.00-16.00 aralığında “abone bağlama” çalışmasından etkilenecek. Ayrıca Hacıibrahimpınarı Mahallesi’nde 09.00-17.00 arasında AER iletken dönüşümü çalışmaları sürecek.

Karesi ve Sındırgı’da Uzun Süreli Kesintiler

Balıkesir merkez ilçesi Karesi’de, Toygar Mahallesi genelinde 13.30-17.30 saatleri arasında AG tesis çalışması yapılacağı duyuruldu.
Sındırgı Yaylabayır Mahallesi’nde ise 09.00-17.00 saatleri arasında OG tesis çalışması nedeniyle uzun süreli kesinti yaşanacak. Bu kesintiden Çamlık, Deprem Evleri, Engin Efes, Dr. İhsan Özlü, Veli Paşa gibi sokakların etkileneceği belirtildi.

Savaştepe’de OG Tesis Çalışması Yapılacak

Savaştepe ilçesi Söğütçük Mahallesi’nde 10.00 ile 17.30 saatleri arasında OG tesis çalışması kapsamında enerji kesintisi yapılacak. Şirket, bu çalışma süresince elektrikli cihazların kapalı tutulmasını ve olası voltaj dalgalanmalarına karşı tedbir alınmasını önerdi.

Vatandaşlara Uyarı: Önlem Alın

UEDAŞ, kesinti programının hava şartlarına veya teknik zorunluluklara göre değişebileceğini belirterek vatandaşlara önceden hazırlık yapmaları çağrısında bulundu.
Kesinti saatlerinde özellikle buzdolabı, çamaşır makinesi, kombi ve bilgisayar gibi cihazların fişten çekilmesi önerildi. Çalışmaların ardından enerji verildiğinde hatlarda kısa süreli dalgalanmalar olabileceği de hatırlatıldı.

HABER MERKEZİ