Balıkesir genelinde şebeke bakım, onarım ve abone bağlantı çalışmaları kapsamında 1 Şubat 2026 Pazar günü planlı elektrik kesintileri yapılacak. Yapılan açıklamaya göre kesintiler; OG tesis çalışmaları, bina OG şalt bakımı, abone bağlama ile açma–kesme işlemleri nedeniyle farklı saat aralıklarında uygulanacak. Çalışmaların tamamlanmasının ardından enerji yeniden verilecek.
Dursunbey’de Elektrik Kesintisi
Dursunbey ilçesinde Osmaniye Mahallesi’nde elektrik kesintisi yaşanacak.
OG tesis çalışması kapsamında yapılacak kesinti, 09.30 ile 14.30 saatleri arasında uygulanacak. Yetkililer, bu süre zarfında bölgede enerji verilemeyeceğini belirterek özellikle esnaf ve üretim yapan işletmelerin önlem alması gerektiğini vurguladı.

Edremit’te Kesinti Uygulanacak Mahalleler
Edremit ilçesinde bina OG şalt bakım çalışmaları nedeniyle iki ayrı bölgede kesinti yapılacak.
- Yolören Mahallesi’nde; Yolören 34, 36, 39, 40, 41, 45 ve Tabakgölü mevkiinde 10.00–14.00 saatleri arasında elektrik kesintisi yaşanacak.
- Altınkum Mahallesi’nde ise yine 10.00–14.00 saatleri arasında planlı kesinti uygulanacak.
Bakım çalışmalarının tamamlanmasının ardından enerji akışının kademeli olarak sağlanacağı bildirildi.
Gönen’de Abone Bağlama Çalışmaları
Gönen ilçesinde abone bağlama çalışmaları kapsamında iki mahallede kesinti yapılacak.
- Tırnova Mahallesi Çukurçeşme bölgesi (7009, 11024, 11023 numaralı alanlar)
- Plevne Mahallesi Çukurçeşme bölgesi (7009, 11024 numaralı alanlar)
Her iki bölgede de kesintinin 09.50–11.30 saatleri arasında uygulanacağı bildirildi.

Havran’da Birden Fazla Noktada Kesinti
Havran ilçesi, 1 Şubat Pazar günü elektrik kesintilerinin en yoğun yaşanacağı ilçelerden biri olacak.
- Camiikebir Mahallesi’nde talep açma–kesme çalışmaları nedeniyle 15.00–16.00 saatleri arasında kesinti uygulanacak. Şehit Onbaşı Erol Özden, Fatih, Kocaseyit ve çevre sokaklar bu kesintiden etkilenecek.
- Köylüce Mahallesi’nde abone bağlama çalışmaları kapsamında 13.00–15.00 saatleri arasında elektrik verilemeyecek.
- Camiikebir Mahallesi Gündoğdu, Kocaseyit ve Menderes sokaklarında 10.00–12.00 saatleri arasında kesinti yaşanacak.
- Ebubekir Mahallesi’nde ise Fatih, Menderes, Hamit Güven, Gündoğdu, Eybey, Şehit Üsteğmen Tanju Baytekin ve çevresinde 10.00–12.00 saatleri arasında elektrik kesintisi uygulanacak.
Vatandaşlara Uyarı
Yetkililer, planlı elektrik kesintileri süresince vatandaşların elektronik cihazlarını koruma altına almalarını, buzdolabı ve benzeri hassas cihazlar için önlem almalarını önerdi. Kesintilerin, çalışmaların tamamlanmasının ardından belirtilen saatlerden önce sona erebileceği ya da teknik nedenlerle uzayabileceği ifade edildi.
Elektrik kesintilerine ilişkin güncel bilgilerin, ilgili dağıtım şirketinin resmi kanalları üzerinden takip edilmesi gerektiği hatırlatıldı.
HABER MERKEZİ
