Şehir genelinde yangınlardan trafik kazalarına, doğal afetlerden arama kurtarma çalışmalarına kadar birçok kritik görevde yer alan Balıkesir İtfaiyesi, güçlü ekibine yeni isimler katmaya hazırlanıyor. Memur alım sürecinde başvurular KPSS puanına göre sıralanacak, ilk 250 aday fiziksel yeterlilik sınavına girmeye hak kazanacak.
Ön Lisans Mezunu ve C Sınıfı Ehliyet Şart
Başvuru yapacak adayların; İtfaiyecilik ve Sivil Savunma, İtfaiyecilik ve Yangın Güvenliği, Sivil Savunma ve İtfaiyecilik ya da Acil Durum ve Afet Yönetimi ön lisans bölümlerinden mezun olmaları gerekiyor. Ayrıca KPSS’den minimum 60 puan almış ve C sınıfı sürücü belgesine sahip olmaları şartı aranıyor. 30 yaş altındaki uygun adaylar başvurularını şahsen Balıkesir İtfaiye Dairesi Başkanlığı’na yapabiliyor.
Yoğun İlgi Var
İlk günden itibaren ilan büyük ilgi gördü. Başvuru yapan adaylar, belgelerini teslim ettikten sonra boy ve kilo ölçümlerini de yaptırarak süreci tamamlıyor. Başvuruların ardından değerlendirme, KPSS puan üstünlüğüne göre yapılacak ve en yüksek puanlı 250 kişi, fiziksel yeterlilik sınavına davet edilecek.
Detaylı bilgilere Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nin resmi internet adresinden ulaşılabiliyor.
HABER MERKEZİ