Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Bakan Kurum’dan Bursa’ya Güzel Haber: Sosyal Konut ve Kentsel Dönüşüm Hamlesi Yolda

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, 81 ili kapsayacak sosyal konut kampanyasını duyurdu. Bursa’da evi olmayan gençler ve emekliler için yeni fırsatlar doğarken, kentsel dönüşüm projeleri de hız kazanacak.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, 81 ili

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, İstanbul’da yaşanan 6,2 büyüklüğündeki depremin ardından hem son durumu değerlendirdi hem de Türkiye genelinde büyük bir müjde verdi. Bakan Kurum, yıl sonunda 81 ili kapsayacak şekilde bugüne kadar yapılmış en büyük sosyal konut kampanyasını başlatacaklarını açıkladı. Bu dev kampanya ile Bursa’da evi olmayan gençler ve emekliler için de yeni umutlar doğacak.

81 İli Kapsayan Tarihi Kampanya

Kurum, “Yıl sonunda 81 ili kapsayan bugüne kadar yapılmış en büyük kampanyayı yapmış olacağız. Evi olmayan gençler, emekliler ev sahibi olabilecekler.” sözleriyle Bursa’da konut sahibi olmayı hayal eden binlerce vatandaşı heyecanlandırdı. Kampanyanın detaylarının kısa süre içinde Cumhurbaşkanı tarafından açıklanacağı bildirildi.

toki dev kampanyayi duyurdu yuzde 20 indirimli olacak - Marmara Bölge: Balıkesir Son Dakika Haberleri ile Hava Durumu

İstanbul Depremi ve Yarısı Bizden Kampanyası

İstanbul’da 23 Nisan’da meydana gelen 6,2 büyüklüğündeki depremin ardından 6 bin 539 hasar ihbarı alındığını açıklayan Bakan Kurum, bunlardan bin 473’ünün hasarsız, 101 binanın ise az hasarlı olarak tespit edildiğini belirtti. Deprem sonrası “Yarısı Bizden” kampanyasının kapsamı genişletilecek. Bursa’da da riskli yapılar için bu desteklerden yararlanılabileceği ifade ediliyor.

Bursa’da Kentsel Dönüşümde Yeni Dönem

Bakan Kurum’un açıklamaları, deprem riskinin yüksek olduğu illerden biri olan Bursa’da kentsel dönüşüm çalışmalarının hızlanacağı beklentisini artırdı. Yarısı Bizden kampanyası ile birlikte, Bursa’daki riskli binaların dönüşümünde de önemli bir ivme kazanılması bekleniyor.

Şefiye YILDIRIM