Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Altın Çakıldı! İslam Memiş’ten Yatırımcıları İlgilendiren Kritik Uyarı!

Altın fiyatlarında aylık kayıp 2008’den bu yana en yüksek seviyeye yaklaşırken, Finans Uzmanı İslam Memiş’ten yatırımcılara dikkat çeken açıklamalar geldi. 2026 yılının para kazanma değil, parayı koruma yılı olduğunu belirten Memiş, “Yıl sonuna kadar bu manipülasyon piyasası devam edecek, vatandaşlarımız birikimlerini çeşitlendirmeli ve korkuyla işlem yapmamalıdır” dedi.

Altın fiyatlarında aylık kayıp 2008'den bu yana en yüksek seviyeye

Altın fiyatları 30 Haziran 2026 itibarıyla sert bir geri çekilme yaşadı. Yüksek enflasyon ve ABD Merkez Bankası’nın (Fed) faiz politikasına ilişkin beklentilerin etkisiyle ons altın, Ekim 2008’den bu yana en sert aylık kayıplarından birine yaklaştı.

ALTIN FİYATLARINDAKİ HAREKETLİLİK YATIRIMCILARIN ODAĞINDA

Haziran ayının son işlem gününde aylık bazda yaklaşık yüzde 12,7 değer kaybeden ons altın, 3 bin 956,92 dolar seviyesini gördü. Gram altın ise 5 bin 950 TL seviyelerine kadar geriledi. Son olarak ons altın, Ekim 2008’de aylık bazda yüzde 16,80 değer kaybetmişti.

Fiyatlardaki toparlanmayla birlikte ons altın yeniden 4 bin doların üzerine çıkarken, gram altın da 6 bin TL seviyesini aştı. Finans Uzmanı İslam Memiş, A Haber canlı yayınında altın piyasalarındaki son gelişmeleri değerlendirdi.

Altin Cakildi Islam Memisten Yatirimcilari Ilgilendiren Kritik Uyari - Marmara Bölge Gazetesi

ONS ALTINDA 3 BİN 950 DOLAR SEVİYESİ ÖNE ÇIKIYOR

Ons altının yeniden 4 bin dolar seviyesinin üzerine yükseldiğini belirten Memiş, son dört aydır altın ile petrol arasındaki ters korelasyonun bozulmaya başladığını söyledi.

Doların güçlü görünümünün altın fiyatları üzerinde baskı oluşturmaya devam ettiğini ifade eden Memiş, uluslararası piyasalarda 3 bin 950 dolar seviyesinin önemli bir destek noktası olarak öne çıktığını, bu seviyeden gelen alımlarla yeniden yukarı yönlü hareketlerin görüldüğünü dile getirdi.

MERKEZ BANKALARININ ALTIN MESAİSİ SÜRÜYOR

Piyasalarda yüksek enflasyon ve Fed’in faiz politikalarının belirsizliği artırdığını belirten Memiş, merkez bankalarının altın alımlarına hız kesmeden devam ettiğini söyledi.

Başta Çin olmak üzere mayıs ayında 10 tondan fazla altın alımı yapıldığını ifade eden Memiş, eylül ayına kadar enflasyonda beklenen gerilemenin altın fiyatlarını destekleyebileceğini kaydetti.

Körfez ülkelerindeki bankaların savaş nedeniyle daha önce sattıkları altınları yeniden yerine koymak için alıma geçebileceğini de sözlerine ekledi.

islam memisten altin icin korkutan senaryo dun eller havaya yapanlar bugun karalar ba 3275344 photogallery 1 - Marmara Bölge Gazetesi

GRAM VE ÇEYREK ALTINDA DİKKAT ÇEKEN DÜŞÜŞ

Yıl başından bu yana yaşanan fiyat değişimine dikkat çeken Memiş, ocak ayında 8 bin 157 lira seviyesinde bulunan gram altının bugün yaklaşık 6 bin 100 liraya gerilediğini belirterek, gram altında yaklaşık 2 bin 57 liralık değer kaybı oluştuğunu söyledi.

Çeyrek altının ise yıl başındaki 13 bin 378 lira seviyesinden yaklaşık 10 bin liraya düştüğünü ifade eden Memiş, 10 gramlık bir bilezikte de yaklaşık 19 bin 250 liralık fiyat farkı oluştuğunu belirtti.

“KISA VADELİ İŞLEMLERDEN UZAK DURUN”

Yatırımcılara önemli uyarılarda bulunan İslam Memiş, 2026 yılının paradan para kazanma değil, mevcut birikimi koruma yılı olduğunu vurguladı.

Vatandaşların günlük fiyat hareketlerine odaklanmak yerine uzun vadeli düşünmesi gerektiğini ifade eden Memiş, gram altın başta olmak üzere değerli metallerde kısa vadeli işlemlerden uzak durulmasını tavsiye etti.

Yıl sonuna kadar piyasalarda manipülatif hareketlerin devam edebileceğini belirten Memiş, yatırımcıların birikimlerini farklı yatırım araçlarına dağıtmalarının ve korkuyla hareket etmemelerinin büyük önem taşıdığını söyledi.

Haber Merkezi