Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Altıeylül’de Ramazan Öncesi Gıda Krizi!

Balıkesir Altıeylül’de Ramazan ayı öncesi gıda güvenliği için denetimler artırıldı. Zabıta ekipleri fiyat, hijyen ve gramaj kontrollerini ilçe genelinde sıkı şekilde sürdürüyor.

Balıkesir Altıeylül’de Ramazan ayı öncesi gıda güvenliği için denetimler artırıldı.

Yaklaşan Ramazan ayı öncesinde vatandaşların sağlıklı ve güvenilir gıdaya ulaşabilmesi amacıyla Altıeylül Belediyesi denetimlerini yoğunlaştırdı. Zabıta Müdürlüğü ekipleri, ilçe genelinde faaliyet gösteren işletmeleri mercek altına alarak hem hijyen hem de fiyat denetimlerini kapsamlı şekilde yürütüyor.

WhatsApp Image 2026 02 18 at 10.44.50 - Marmara Bölge Gazetesi

Fiyatlar ve Hijyen Yakın Takipte

Altıeylül Belediyesi, Ramazan ayının huzur içinde geçmesi için hazırlıklarını tamamladı. Vatandaşların ekonomik ve sağlık açısından mağduriyet yaşamaması adına başlatılan denetimler kapsamında ekipler; marketler, fırınlar, pastaneler ve semt pazarlarında kontrollerini artırdı.

Denetimlerde işletmelerin genel temizlik durumu, ürünlerin son kullanma tarihleri, gramaj uygunluğu ve raflardaki fiyat etiketleri titizlikle incelenerek kayıt altına alınıyor. İlçe merkezinden kırsal mahallelere kadar geniş bir alanda sürdürülen çalışmaların Ramazan boyunca devam edeceği belirtildi.

WhatsApp Image 2026 02 18 at 10.44.52 1 - Marmara Bölge Gazetesi

Pide ve Unlu Mamullere Özel Kontrol

Özellikle Ramazan ayında tüketimi artan pide, ekmek, tatlı ve unlu mamul üretimi yapan işletmeler yakın takibe alındı. Zabıta ekipleri, üretim süreçlerinin standartlara uygun şekilde yürütülmesi için işletme sahiplerine gerekli bilgilendirmeleri yapıyor.

Pazar yerlerinde de etiket düzeni ve ürün kalitesi denetlenirken, vatandaşların bütçesini korumak amacıyla fiyat karşılaştırmaları gerçekleştiriliyor. Fahiş fiyat artışı yaptığı tespit edilen işletmelere ise mevzuat kapsamında uyarı ve yasal işlem uygulanıyor.

WhatsApp Image 2026 02 18 at 10.44.51 2 - Marmara Bölge Gazetesi

“Fırsatçılığa İzin Vermeyeceğiz”

Saha çalışmaları hakkında açıklama yapan Zabıta Müdürü Müjdat Keskin, denetimlerin temel amacının düzeni sağlamak ve vatandaş memnuniyetini artırmak olduğunu vurguladı.

Keskin, Ramazan ayının paylaşma ve birlik dönemi olduğuna dikkat çekerek, vatandaşların bu süreci huzurla geçirebilmesi için ekiplerin sahada olduğunu ifade etti. Özellikle gramaj ve fiyat etiketi konusundaki hassasiyetin sürdüğünü belirten Keskin, kurallara uyan esnafa teşekkür ederken fırsatçılığa asla izin verilmeyeceğini dile getirdi.

WhatsApp Image 2026 02 18 at 10.44.53 - Marmara Bölge Gazetesi

Denetimler Kesintisiz Sürecek

Altıeylül Belediyesi yetkilileri, denetimlerin yalnızca Ramazan öncesiyle sınırlı kalmayacağını, Ramazan ayı boyunca ve yıl genelinde kararlılıkla devam edeceğini bildirdi.

Belediye ekipleri, vatandaşların sağlıklı ve güvenilir gıdaya erişimini sağlamak için sahadaki çalışmalarını aralıksız sürdürürken, esnafa da kurallara uyma çağrısında bulundu.

Ömer Faruk KARATOSUN