“Bu Gösteri Cumhuriyet Değerlerine İhanettir”
Açıklamasında, Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın anlamına vurgu yapan Alcan, “23 Nisan gibi anlamlı bir günün kutlama programında +18, müstehcen kostümlü bir dansçının sahnede şov yapması kabul edilemez. Atatürk’ün adını taşıyan bir tesiste, Cumhuriyetimizin kurucu değerleriyle ve Kuvây-ı Milliye ruhuyla ters düşen bu gösteri aymazlık ve terbiyesizliktir” ifadelerini kullandı.
İçişleri Bakanlığı Soruşturma Başlattı
Gösterinin toplumun ahlaki değerleriyle çeliştiğini ve belediye yönetiminin bu durumu umursamadığını söyleyen Alcan, “CHP’li Altıeylül Belediye Başkanı ve belediye yönetiminin sorumsuzluğu ortadadır. İçişleri Bakanlığı konuyla ilgili müfettiş görevlendirdi ve biz de sürecin takipçisiyiz. Kimsenin şüphesi olmasın, sorumlular gereken cezayı alacak” dedi.
“Cumhuriyetimizi Bu Zihniyetle Kazanmadık”
Alcan açıklamasında, milli egemenlik mücadelesinin bu tür “yozlaşmış” zihniyetlerle verilmediğini belirterek, “Cumhuriyetimizi direk tepesinde gezinen anlayışla kazanmadık. Toplumumuzu bu tür yozlaştırıcı eylemlere karşı koruyacağız” diyerek sözlerini sonlandırdı.
HABER MERKEZİ