Bu kapsamda sivrisinek ve karasinek mücadelesi için larva kaynaklarının tespiti yapılarak düzenli aralıklarla ilaçlama çalışmaları gerçekleştiriliyor. Bu ilaçlamalar, Dünya Sağlık Örgütü’nün önerdiği insektisitlerle yapılmakta ve Sağlık Bakanlığı’nın ruhsatlandırdığı ürünler kullanılıyor.
Büyükşehir Belediyesi ekipleri, vektörel hastalıkların önlenmesi amacıyla vektörlerin kaynağını kontrol altına almak için etkin bir şekilde çalışıyor. Bu çerçevede, Zirai Drone (ZİHA) kullanılarak havadan ilaçlama yapılıyor. ZİHA, insan gücünün ulaşamadığı alanlara da ulaşarak sazlık alanlar, sulama kanalları ve geniş su birikintileri gibi noktalarda da ilaçlama yapıyor.
4 BİN DEKAR ALANDA İLAÇLAMA
Özellikle Manyas ve Gönen ilçelerinde çeltik üretiminin yapıldığı bölgelerde Büyükşehir Belediyesi, havadan ilaçlama faaliyetlerini başarıyla tamamladı. Toplamda dört bin dekar alanda ilaçlama çalışmaları gerçekleştirildi.
Büyükşehir Belediyesi, yıl boyunca süren bu mücadele kapsamında ilçe belediyelerine gerekli araç, ekipman ve biyosidal ürünleri sağlıyor. Ayrıca Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı’na bağlı ekiplerle birlikte ilaçlama faaliyetleri devam ediyor. Sivrisineklerin üreme kaynakları olan çeşitli alanlar, insan ve çevre sağlığına zarar vermeyecek doğal larvasitlerle ilaçlanarak temizlenmekte ve karasineklerin üreme noktaları düzenli olarak kontrol edilmekte.
HABER MERKEZİ