Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Yaşam Haberleri

YOLDA SIRA DIŞI ANLAR!

Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde akşam saatlerinde yaşanan sıra dışı anlar, görenleri hem şaşırttı hem gülümsetti. Meradan dönen yüzlerce koyun, Şemdinli yolunda trafiği adeta durma noktasına getirirken ortaya alışılmışın dışında görüntüler çıktı.

VİDEOYU PAYLAŞ

Gün boyu otlaklarda beslenen koyun sürüsü, akşam saatlerinde ahırlara götürülürken kara yoluna indi. Sürünün bir kısmı yolun karşısına geçmeye çalışırken, diğer kısmının refüjde durup otlamasıyla trafik tamamen kilitlendi. Lüks araçlar ve ağır vasıtaların arasında sakin şekilde ilerleyen koyunlar, adeta yolda doğal bir “bekleme alanı” oluşturdu.

Kornalar sustu, telefonlar açıldı

Normalde yoğun trafikte sabırsızlanan sürücüler bu kez farklı bir manzarayla karşılaştı. Kornaya basmak yerine cep telefonlarına sarılan sürücüler, bu ilginç anları kayda aldı. Araçlarından inmeden sürünün geçişini izleyen vatandaşlar, yaşananların kendilerine huzur verdiğini dile getirdi.

Bir sürücü, “Böyle bir trafik sıkışıklığına ilk kez sevindik. Bu manzara günün tüm stresini aldı” sözleriyle yaşadığı şaşkınlığı ifade etti.

Trafik 15 dakika sonra açıldı

Sürünün güvenli bir şekilde yolun karşısına geçirilmesinin ardından trafik yaklaşık 15 dakika sonra yeniden normale döndü. Kısa süreli aksaklığa rağmen ortaya çıkan görüntüler, doğayla iç içe yaşamın en doğal yansımalarından biri olarak hafızalara kazındı.

Yüksekova’da yaşanan bu renkli anlar, şehir hayatının koşuşturmasına kısa bir mola verirken, doğanın ritminin bazen trafiği bile durdurabildiğini bir kez daha gözler önüne serdi.

İHA

DİĞER VİDEOLAR