Başkan Semizel: “Kimseyi Yalnız Bırakmıyoruz”
Proje hakkında açıklamalarda bulunan Susurluk Belediye Başkanı Hakan Yıldırım Semizel, sosyal dayanışmayı esas alan bir anlayışla hareket ettiklerini vurguladı. Başkan Semizel,
“‘Evimde Hizmet Var’ projemizle yaşlı, engelli ve özel gereksinimli hemşehrilerimize belirli periyotlarla evlerinde destek oluyoruz. Amacımız, vatandaşlarımızın kendilerini yalnız hissetmemesi ve günlük yaşamlarını daha sağlıklı, güvenli ve huzurlu şekilde sürdürebilmeleridir. Sosyal belediyecilik, sadece hizmet üretmek değil; gönüllere dokunabilmektir” dedi.

Düzenli ve Planlı Ev Hizmetleri
Susurluk Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü koordinasyonunda yürütülen proje kapsamında, belirlenen ihtiyaçlar doğrultusunda vatandaşlara ev ortamında destek sağlanıyor. Hizmetler, planlı ziyaretlerle ve düzenli aralıklarla gerçekleştirilerek süreklilik esasına göre yürütülüyor. Belediye ekipleri, her haneyi titizlikle takip ederek ihtiyaçların zamanında karşılanmasına özen gösteriyor.
Başvurular Halk Masası Üzerinden Yapılıyor
“Evimde Hizmet Var” projesinden faydalanmak isteyen vatandaşlar, Susurluk Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü Halk Masası aracılığıyla bilgi alabiliyor ve başvurularını kolaylıkla gerçekleştirebiliyor. Belediye yetkilileri, başvuruların ardından yapılan değerlendirmelerle hizmetin en doğru şekilde ihtiyaç sahiplerine ulaştırıldığını belirtiyor.

Sosyal Belediyecilikte Örnek Uygulama
Susurluk Belediyesi’nin hayata geçirdiği bu proje, özellikle yaşlı ve engelli bireylerin yaşam kalitesini artırması açısından ilçede büyük takdir topluyor. Başkan Hakan Yıldırım Semizel’in sosyal projelere verdiği önemle birlikte “Evimde Hizmet Var”, Susurluk’ta dayanışma ve paylaşma kültürünün güçlenmesine katkı sunuyor.
Serpil ADAK
