Ziyaret kapsamında, ejder meyvesi, muz ve çilek seraları ile Kılıç Tarım Paketleme Tesisi gezildi. Üretim süreçleri hakkında detaylı bilgiler alan heyet, tropikal tarım alanındaki başarılı uygulamaları yerinde görme fırsatı buldu.
Başkan Serkan Sak, “Anamur’da tropikal tarımın geldiği noktayı görmek bizler için oldukça faydalı oldu. Sındırgı’mızda da doğamızın sunduğu jeotermal kaynakları değerlendirmek istiyoruz. Bu amaçla hazırladığımız TDİOSB – Tarıma Dayalı İhtisas Organize Sanayi Bölgesi projemizin fizibilite raporu tamamlandı. Katma değeri yüksek, sürdürülebilir ve modern tarımın Sındırgı’da gelişmesi için kararlı adımlarla ilerliyoruz.”dedi.
Jeotermal kaynakların tarımda kullanımıyla Sındırgı’da örtü altı üretim, seracılık, ve ürün işleme tesislerinin kurulması hedefleniyor. Böylece hem ilçe ekonomisinin güçlenmesi hem de istihdama katkı sağlanması planlanıyor.
Serkan Sak, “Artık sadece üretmek yetmiyor, katma değeri yüksek ürünlerle pazarda yer almak gerekiyor. TDİOSB projemiz, Sındırgı’da tarımı yeniden tanımlayacak. Anamur’daki örnekleri inceleyerek kendi yol haritamızı şekillendiriyoruz.”dedi.
Yapılan bu ziyaret, Sındırgı’nın tarım vizyonuna yön veren önemli bir adım olarak değerlendirilirken, önümüzdeki süreçte fizibilitesi tamamlanan TDİOSB projesinin hayata geçirilmesiyle ilçede jeotermal destekli seracılığın yaygınlaşması bekleniyor.
Serpil ADAK