Edinilen bilgilere göre, saat 19.53’te yaşanan depremin ardından hastane bahçesine sahra hastanesi çadırı kurulmuş, vatandaşlara bu çadırlarda acil servis hizmeti verilmişti. Sahra hastanesinde ilk müdahalesi yapılan hastalar, aciliyet durumlarına göre civar illerden gelen 112 ambulanslarıyla başka hastanelere sevk edilmişti.

Evlerine dönmek istemeyen depremzedelerden bazıları stadyum içine çadır kurarken, bazıları ise evlerinden getirdikleri battaniye, hasır ve yastıklarla kendilerine yatak hazırlamıştı.

Depremzedeler yaşadıkları korku dolu anları anlattı. Halil Abak, “Akşam Balıkesir Sındırgı’da şiddetli bir deprem meydana geldi. Tüm Balıkesir halkına geçmiş olsun diyorum. Deprem esnasında evde oturuyorduk, bir anda yerden vurdu. Ses yaptı, hemen dışarı çıktık. Bir tane de vefat edenimiz var. Allah rahmet eylesin. Bu gece buralıyız, yarın evimize dönmeyi umut ediyoruz.” dedi.

Hasan Umur ise, “Hiç ummadığımız bir anda her taraf sallanmaya başladı, bardaklar tabaklar yere döküldü. Yıkılan binaları gördükten sonra evlerde kalmak güvenli gelmedi.” ifadelerini kullandı.

Kemal Umut da, “Oturuyorduk, direkler oynadı, duman gibi bir şeyler oldu. Evleri iyi olmayanlar buraya geldi, depremden dolayı evlerde kalınmıyor.” sözleriyle yaşadıklarını aktardı.
İHA
