Rusya Tur Operatörleri Birliği (ATOR) tarafından yapılan açıklamada, mart ve nisan aylarını kapsayan rezervasyonlarda ciddi iptaller yaşandığı bildirildi. Bölgedeki güvenlik endişelerinin artmasıyla birlikte, tatil planlarının adeta askıya alındığı ifade edildi.
İptaller Dalga Dalga Yayılıyor
ATOR’un paylaştığı verilere göre, sadece mart ayı değil nisan ayı rezervasyonları da iptal furyasından nasibini aldı. Tur operatörleri, iptallerin artık münferit değil, toplu bir şekilde gerçekleştiğini belirtti.
Yetkililer, “İptaller yaygınlaştı. Mart ayının yanı sıra nisan ayındaki turların büyük bölümü de iptal edildi” ifadelerini kullandı. Bu durum, bölge turizmi açısından ciddi bir daralma sinyali olarak yorumlandı.

Turistler Alternatif Arayışında
Körfez ülkelerine gitmekten vazgeçen Rus turistler, rotalarını daha güvenli ve popüler destinasyonlara çevirmeye başladı. Tur operatörlerinin müşterilere doğrudan iade yerine alternatif tatil seçenekleri sunduğu öğrenildi.
Bu kapsamda Türkiye, Mısır ve Tayland gibi ülkeler öne çıkarken, özellikle Türkiye’nin yeniden güçlü bir tercih haline geldiği dikkat çekti.
Türkiye Yeniden Zirveye Oynuyor
Uzun süredir Rus turistler için vazgeçilmez destinasyonlardan biri olan Türkiye, yaşanan gelişmelerin ardından yeniden yükselişe geçti. Sektör temsilcileri, Türkiye’nin hem uygun fiyat avantajı hem de güvenli turizm algısıyla rakiplerinin önüne geçtiğini belirtiyor.
Öte yandan iptaller sadece otelleri değil, hava yolu şirketlerini de etkiledi. Körfez hattındaki uçuşlarda doluluk oranlarının ciddi şekilde düştüğü kaydedildi.

Turizmde yaşanan bu hareketlilik, önümüzdeki yaz sezonu için dengelerin değişebileceğine işaret ediyor. Türkiye ise bu süreçte kazanan taraf olmaya aday görünüyor.
HABER MERKEZİ
