Yaklaşık 25 gün süren yoğun müzakerelerin ardından süreci değerlendiren Bakan Işıkhan, görüşmelerin iki ana başlık altında yürütüldüğünü belirtti. Bunların birincisinin genel oransal zam, ikincisinin ise hizmet kollarına yönelik düzenlemeler olduğunu ifade etti.
Bakan Işıkhan, “Bugün itibarıyla 11 hizmet kolunun tamamında imzalarımızı attık. Sendikalarımızla büyük ölçüde mutabakat sağladık. Kamu personelinin geneline ilişkin maddelerde de önemli kazanımlar elde ettik.” dedi.
4 Milyondan Fazla Çalışanı İlgilendiriyor
Işıkhan, farklı alanlarda görev yapan kamu çalışanlarının sürece aktif şekilde dahil olduğuna dikkat çekerek, büro, bankacılık, eğitim, sağlık, yerel yönetimler, basın-yayın, kültür-sanat, bayındırlık, ulaştırma, tarım, enerji ve diyanet gibi birçok hizmet kolunda sendikalarla masaya oturduklarını söyledi.
Bakan, “4 milyondan fazla çalışanımız sendikalarımızın çatısı altında, hizmet kolları kapsamında görev yapıyor. Kendilerine teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.
Oransal Zamda Uzlaşma Yok
Bakan Işıkhan, oransal zam konusunda anlaşmaya varılamadığını dile getirerek şu sözleri aktardı:
“Oransal zamda uzlaşma sağlanamadığı için süreç tahkime taşınacak. Nihai kararı Kamu Görevlileri Hakem Kurulu verecek. Kurulun alacağı karara hepimiz saygı göstereceğiz.”
“Memuru Enflasyona Ezdirmeyeceğiz”
Toplu sözleşme görüşmeleri kapsamında memurların özlük, mali ve sosyal haklarında önemli ilerlemeler kaydedildiğini de vurgulayan Bakan Işıkhan, koruyucu giyim yardımı gibi sorunların çözüme kavuşturulduğunu söyledi.
Son olarak, “Hiçbir memurumuzu enflasyona ezdirmeyeceğiz. Hakem Kurulu’nun kararı bu sürecin nihai noktası olacak. Hepimiz verilen karara saygı duyacağız.” diyerek açıklamasını tamamladı.
HABER MERKEZİ
