Edinilen bilgilere göre, henüz çıkış nedeni bilinmeyen yangına Manyas, Susurluk, Gönen ve Bandırma İtfaiye Grup Amirliklerine bağlı çok sayıda ekip ile Balıkesir Orman İşletme Müdürlüğü’ne bağlı yangın söndürme ekipleri müdahale etti. Rüzgarın etkisiyle kısa sürede büyüme riski taşıyan alevler, ekiplerin eş zamanlı çalışmasıyla kontrol altına alındı.

Yangında can kaybı ya da yaralanma yaşanmazken, bölgedeki makilik alanın bir kısmı zarar gördü. Ekipler tarafından soğutma çalışmaları sürdürülürken, yangının çıkış sebebine ilişkin detaylı inceleme başlatıldı.

Yerleşim alanlarına yaklaşmadan kontrol altına alınan yangının, vatandaşlar arasında kısa süreli paniğe neden olduğu öğrenildi. Yetkililer, yaz mevsimiyle birlikte anız yangınlarına karşı duyarlı olunması gerektiği konusunda uyarıda bulundu.
İHA
