Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Video Haberler

Kimyasal Gaz Kâbusu!

Gece saatlerinde meydana gelen kimyasal sızıntı, diliskelesi halkını tedirgin etti. Olayın Polisan Holding’e bağlı Poliport Limanı’nın değil, bir nakliye firmasına ait tankerde meydana geldiği belirtildi.  Polisan Holding, olaya hızla müdahale edildiğini ve herhangi bir tehlikenin kalmadığını bildirdi.

VİDEOYU PAYLAŞ

Kocaeli’nin Dilovası ilçesi Diliskelesi mevkiindeki liman sahasında dün gece saatlerinde yaşanan kimyasal sızıntı, bölgede büyük endişeye neden oldu. Sızıntının ardından gelen açıklamada, olayın Polisan Holding’e bağlı Poliport Limanı’nın değil, bir nakliye firmasına ait tankerde meydana geldiği belirtildi. Polisan Holding tarafından yapılan yazılı açıklamada, olayın Poliport’un park sahasında bulunan bir tankerde yaşandığı ifade edildi. Bu tankerin, gümrük işlemleri için bekleme sahasında bulunduğu ve sızıntının Poliport’un kendi depolama tanklarıyla ilgisinin olmadığı vurgulandı.

Müdahale Hızlı Gerçekleşti: Süreç Tamamen Kontrol Altında

Kimyasal gaz sızıntısının basınç kaynaklı olduğu belirtilen açıklamada, Polisan ekiplerinin olaya derhal müdahale ettiği aktarıldı. Olay yerine AFAD ve ilgili resmi kurumlar yönlendirilirken, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü ekipleri de incelemelerde bulundu. Poliport Genel Müdürü Dr. Selçuk Denizhan, konuyla ilgili şu değerlendirmede bulundu: “Bu tür durumlara karşı hazırladığımız acil eylem planlarımız sayesinde olay kısa sürede kontrol altına alınmıştır. Süreci, tüm ilgili kurumlarla koordinasyon içinde titizlikle yürüttük.”

AW535117 01 - Marmara Bölge Gazetesi

Ekipler Uyardı; “Evden Çıkmayın, Her Yeri Kapatın”!

Sızıntı ihbarının ardından bölgeye çok sayıda uzman ekip sevk edilirken, Diliskelesi’nde yaşayan vatandaşlar tedirginlik yaşadı. Gazın etkisini fark eden bazı kişilerin bölgeden uzaklaştığı görüntüler cep telefonu kameralarına yansıdı. Diliskelesi Mahalle Muhtarı Adem Kaya, yaşananları değerlendirerek şu açıklamayı yaptı: “Yoğun bir sızıntı vardı. Vatandaşlarımızı evlerinden çıkmamaları ve kapı-pencerelerini kapatmaları yönünde uyardık. Bizler halk olarak bu tür tehlikeleri sürekli yaşıyoruz. Sanayicilerimizin de artık bu konuda sorumluluk alması gerekiyor.”

İHA

DİĞER VİDEOLAR