Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Kaz Dağları Eteklerinde Yeni Bir Hayat: Edremit’e Akın Sürüyor

Kaz Dağları’nın eteklerinde, hem denize hem doğaya komşu bir yaşam hayal edenlerin yeni tercihi Balıkesir’in Edremit ilçesi oluyor. Özellikle ekonomik durumu iyi olanlar, son dönemde kalabalık şehirlerden uzaklaşarak Edremit’e yerleşmeye başladı. Sakin atmosferi, doğallığı ve bölgedeki yaşam kalitesiyle dikkat çeken Edremit, 2 saatlik bir yolculukla ulaşılabilen Balıkesir merkezden bile kaçış noktası haline geldi.

Kaz Dağları'nın eteklerinde, hem denize hem doğaya komşu bir yaşam

Edremit, Kaz Dağları’nın yeşiliyle Ege’nin mavisini birleştiren nadir yerleşim yerlerinden biri. Özellikle Güre, Altınoluk ve Akçay gibi mahalleri, hem yazlıkçıların hem de kalıcı yerleşim arayanların gözdesi. Bölgenin tertemiz havası, doğal termal kaynakları ve denizle buluşan sahil şeridi, Edremit’i eşsiz bir yaşam alanı haline getiriyor.

hq720 9 - Marmara Bölge Gazetesi

Organik Tarım ve Yöresel Lezzetlerle Doğal Bir Yaşam

Zeytinlikleriyle ünlü Edremit, aynı zamanda organik tarım ürünleriyle de öne çıkıyor. Zeytinyağından taze meyve-sebzeye kadar birçok ürün, pazarlarda doğrudan üreticiden tüketiciye ulaşıyor. Sağlıklı ve doğal beslenmeye önem verenlerin en çok tercih ettiği ilçelerden biri haline gelen Edremit, gastronomi meraklılarına da geniş bir yelpaze sunuyor.

5f8ef2bc5542821c9cdc9082 - Marmara Bölge Gazetesi

Şehirden Kaçmak İsteyene İdeal Rota

İzmir’e 2 saat 45 dakika, Balıkesir merkeze ise ortalama 2 saat uzaklıkta bulunan Edremit, ulaşım açısından da avantaj sağlıyor. Edremit Koca Seyit Havalimanı sayesinde İstanbul ve Ankara gibi büyükşehirlere kolay ulaşım da mümkün. Bu özelliğiyle hafta sonu kaçamakları kadar kalıcı yerleşimler için de tercih ediliyor.

upload 63c8f9391f589 1 - Marmara Bölge Gazetesi

Kaz Dağları’nın Eteğinde Huzurlu Bir Yaşam

Stresten uzak, doğaya yakın bir hayat isteyenlerin son dönemdeki yeni adresi olan Edremit, artık yalnızca tatil için değil, dört mevsim yaşanacak bir yer olarak anılıyor. Sessizlik, doğallık ve kaliteli bir yaşam sunan bu eşsiz ilçe, Ege’nin gözde noktaları arasındaki yerini hızla sağlamlaştırıyor.

Serpil ADAK

YORUMLAR

4 adet yorum var

  1. Haydi bakalım hep beraber Edremit’tin sağlam kalan yerlerini de b..k edelim,tıpkı Akcay gibi,altınoluk gibi her tarafı istila ettirelim yapın reklamı son kaleyi de teslim edelim vahşi kalabalıklara!!!
    Malum bu ülkede nerede çokluk orada b…kluk!!!
    Heryer bir birine benzesin,doğal sakın hiç bir yer kalmasın!!!

  2. Doğma büyüme Edremit liyim 51 yaşındayım ama bu söylenenleri görmek nasip olmadı, Akçayı bok götürüyor,güre ise aynı, Altınoluk ise sanırım oda bu sene patlar,deniz kokmaya başladı,yani tertemiz bir doğa uzun süredir goremiyoruz ama ya biz körüz,yada sizin yazdığınız Balıkesir Edremit burası değil,ha o yazdığınız ulaşım sureleride yoğunluktan ikiye üçe katladı, insanları kandırmayalım.yazlari Edremit, Altınoluk arası 1/1,5 saat sürüyor, Akçay a 9 km yolu 1 saatte gidemiyoruz.Yaziktir rant için memleketin içine ettiniz……. suç oranları hırsızlık ve uyuşturucu trafiginden de bahsederseniz fena olmaz.

  3. Yalan haber, şehir stres dolu, kentleşme inanılmaz yoğun, en çok göç alan ilçe. Çarpık mimari ve maalesef Ege kasabası falan değil, küçük istanbul. Gel ve gör, okuduguna inanma derim.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

1 + 5 = ?

Bigadiç Belediye Başkanı Mustafa Göksel, Yağcılar Yaşlı Destek ve Gündüz
Sıradaki Haber Bigadiç’te Yaşlılara Destek