Japonya Altes Prensesi Akiko Mikasa, Türkiye programı kapsamında önce Anıtkabir’e giderek Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün mozolesine çelenk bıraktı ve saygı duruşunda bulundu. Ardından Misak-ı Milli Kulesi’ne geçen Prenses, Anıtkabir Özel Defteri’ni imzaladı.

Ziyaretin diğer durağı ise Cumhurbaşkanlığı Millet Kütüphanesi oldu. Burada “Bir Vizyonun Doğuşu: Geleceğe Miras Projesi – Arkeolojinin Altın Çağı” sergisini inceleyen Prenses Akiko, sergiye büyük ilgi gösterdi.

Prenses Mikasa’nın ziyareti sırasında objektiflere yansıyan bir ayrıntı ise sosyal medyada gündem oldu. El tırnaklarındaki süslemelerde Türk ve Japon bayraklarının birlikte yer aldığı ojeler, dikkatleri üzerine çekti.
Prenses’in bu jesti kısa sürede sosyal medyada geniş yankı uyandırdı. Kullanıcılar, Türk-Japon dostluğuna vurgu yapan bu sembolik ayrıntının anlamlı bir jest olduğunu ifade etti.
HABER MERKEZİ
