Nesine 3. Lig 4. Grup 3. hafta mücadelesinde İzmir Alsancak Mustafa Denizli Stadı’nda Karşıyaka’nın konuğu olan Nev Sağlık Grubu Balıkesirspor, sahadan 2-1 mağlup ayrıldı. İlk yarıyı Ali Sinan Gayla’nın golüyle önde kapatan kırmızı-beyazlı ekip, ikinci devrede kalesini koruyamayınca puan kaybı yaşadı.

Kulüpten Sert Açıklama Geldi
Balıkesirspor Kulübü, müsabaka sonrası resmi sosyal medya hesabından videolu bir açıklama yayınladı. Yönetim Kurulu imzalı açıklamada, hakem kararlarının sonucu doğrudan etkilediği vurgulandı. Özellikle ilk yarıda önde olunan dakikalarda kaldırılan ofsayt bayrağı ve yenilen ikinci golden önceki pozisyon tartışma konusu yapıldı.
Açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Dün oynanan Karşıyaka – Nev Sağlık Grubu Balıkesirspor müsabakasında yaşanan ve sonucu doğrudan etkileyen hakem hatalarını üzülerek tespit etmiş bulunmaktayız. 1-0 önde bulunduğumuz esnada kalkan ofsayt bayrağı ve yenilen 2. gol öncesindeki pozisyonu spor kamuoyunun takdirine bırakıyoruz. Sportif heyecan ve rekabetin önüne geçen bu tür kararların, ligimizin saygınlığı ve sporcularımızın emekleri adına dikkatle ele alınması gerektiğine inanmaktayız.”

“MHK’yı Göreve Çağırıyoruz”
Yönetim Kurulu açıklamasında hakem hatalarının yalnızca bir karşılaşmayı değil, köklü bir kulübün geleceğini de etkilediğine dikkat çekildi. Açıklamanın devamında şu görüşler yer aldı: “Hakem hataları ile bir şehrin, 60 yıllık bir çınar olan bir kulübün kaderiyle oynandığını düşünüyoruz. İlgili kurumlara sportif çerçevede itirazlarımızı ileterek hakkımızı sonuna kadar savunacağımızı belirtir, MHK’yı göreve çağırdığımızı kamuoyuna duyururuz.”
Taraftarlardan Destek Mesajları
Balıkesirspor taraftarları da sosyal medya üzerinden kulüplerine destek vererek, hakem kararlarının gözden geçirilmesi gerektiğini dile getirdi. Kırmızı-beyazlı ekip, alınan bu mağlubiyetle 1 puanda kalırken, tartışmalı kararların gündemi uzun süre meşgul etmesi bekleniyor.
Ömer Faruk KARATOSUN
