Marmara Adalar Belediyesi, kadın girişimcilerin ekonomik hayata daha aktif katılım sağlaması amacıyla önemli bir projeyi daha hayata geçiriyor. Saraylar ve Yiğitler başta olmak üzere Marmara Adaları genelinde, el emeği ürünlerini sergilemek ve satışa sunmak isteyen girişimci kadınlar için stant alanları kurulacak. Proje kapsamında kadın üreticilere hem gelir elde etme hem de ürünlerini geniş kitlelere tanıtma imkânı sunulacak.
Belediye tarafından yürütülen bu çalışma, özellikle yaz sezonunda artan nüfus ve turizm hareketliliğinden kadın girişimcilerin de pay almasını hedefliyor.
El Emeği Ürünler İçin Yeni Satış Alanları Oluşturulacak
Kurulacak stantlarda, el işi ürünler, takılar, tekstil ürünleri, hediyelik eşyalar ve benzeri el emeğine dayalı üretimler yer alabilecek. Kadınların kendi ürettikleri ürünleri doğrudan tüketiciyle buluşturabileceği bu alanlar, aynı zamanda yerel üretimin desteklenmesine de katkı sağlayacak.
Saraylar ve Yiğitler’de kurulacak stantların, yaz ayları boyunca hem yerli halkın hem de tatilcilerin yoğun ilgisini çekmesi bekleniyor.
Başvurular Üç Farklı Noktadan Alınacak
Stant başvuruları, Marmara Adaları’nın farklı mahallelerinde belirlenen başvuru noktalarından yapılabilecek. Belediye tarafından yapılan bilgilendirmeye göre başvuru yerleri şu şekilde belirlendi:
Marmara – Çınarlı – Gündoğdu
Marmara Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü
Saraylar – Asmalı – Topağaç
Ahmet Remzi Dinçer Saraylar Terminali ve Kütüphanesi (2. Kat)
Avşa – Yiğitler – Ekinlik
Avşa Belediye Ek Hizmet Binası
Belirlenen bu merkezlerde başvurular şahsen alınacak.

Başvuru Tarihleri Netleşti
Stant kurulumlarından faydalanmak isteyen girişimci kadınlar için başvuru süreci 2 Şubat tarihinde başlayacak. Başvurular, 28 Şubat tarihine kadar devam edecek. Bu tarihten sonra yapılacak müracaatlar değerlendirmeye alınmayacak.
Belediye yetkilileri, başvuru süresinin kaçırılmaması konusunda vatandaşları uyarırken, yoğunluk yaşanmaması adına başvuruların son günlere bırakılmaması gerektiğini vurguladı.
Faaliyetler Yaz Boyunca Sürecek
Kadın girişimciler için kurulacak stantlar, 1 Haziran – 1 Eylül tarihleri arasında faaliyet gösterecek. Yaz sezonu boyunca açık kalacak stantların, özellikle turistik bölgelerde önemli bir ekonomik hareketlilik oluşturması bekleniyor.
Bu süreçte kadın girişimciler, ürünlerini düzenli olarak sergileyip satış yapabilecek.
Başvuru İçin Gerekli Belgeler
Stant başvurusu yapacak kadın girişimcilerden istenecek belge sayısı oldukça sınırlı tutuldu. Başvuru için yalnızca ikametgâh belgesi yeterli olacak. Bu sayede başvuru sürecinin hızlı ve kolay şekilde tamamlanması amaçlanıyor.
Başkan Dinçer: “Kadın Emeğini Görünür Kılmak İstiyoruz”
Marmara Adalar Belediye Başkanı Aydın Dinçer, proje ile ilgili yaptığı değerlendirmede kadın emeğinin desteklenmesinin yerel kalkınma açısından büyük önem taşıdığını vurguladı. Dinçer, kadın girişimcilerin üretimlerini sergileyebilecekleri alanlar oluşturarak hem aile bütçelerine katkı sağlamalarını hem de yerel ekonominin güçlenmesini hedeflediklerini ifade etti.
Sıla Solaklar VERİM
