Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Elektrikler Bir Anda Kesilecek! Bursa’nın Mahalle Mahalle Karanlığa Gömüleceği O Saatler Belli Oldu

20 Nisan Pazar günü Bursa’da birçok ilçede planlı elektrik kesintisi uygulanacak. UEDAŞ vatandaşları önceden tedbir almaları için uyardı.

20 Nisan Pazar günü Bursa’da birçok ilçede planlı elektrik kesintisi

Bursa’da 20 Nisan Pazar günü, planlı bakım ve altyapı çalışmaları nedeniyle geniş kapsamlı elektrik kesintileri yaşanacak. UEDAŞ tarafından yapılan duyuruya göre kesintiler sabah saatlerinden itibaren başlayacak ve akşam saatlerine kadar sürecek. Vatandaşlardan önlem almaları istenirken, elektrikle çalışan cihazların dikkatli kullanılması gerektiği vurgulandı.

Kesintiden Etkilenecek İlçeler ve Mahalleler

Kesintilerden etkilenecek ilçeler arasında Nilüfer, Osmangazi, İnegöl, Gürsu, Yıldırım, Kestel, Mustafakemalpaşa ve Orhangazi yer alıyor. Bu ilçelerde hem OG tesis çalışmaları hem de trafolarda bakım ve abone bağlantı işlemleri gerçekleştirilecek.

Yıldırım ilçesi için oldukça yoğun bir kesinti programı açıklandı. Millet Mahallesi 09.00-09.30 saatleri arasında abone bağlantısı nedeniyle elektrik alamayacak. Yiğitler Mahallesi gün boyunca farklı saatlerde üç ayrı bakım çalışması nedeniyle kesintiden etkilenecek. 09.30-11.30 saatleri arasında C12 ve C13 sokaklarında; 12.00-14.00 arasında ise E3 ve C4 sokaklarında trafo bakım çalışması olacak. Cumalıkızık Mahallesi de 12.00-13.00 saatleri arasında elektriksiz kalacak.

ELEKTRIK 15 - Marmara Bölge: Balıkesir Son Dakika Haberleri ile Hava Durumu

Yunus Emre Mahallesi’nde ise 10.30-11.00 saatleri arasında 2. Derin Sokak’ta ve 16.30-17.00 arasında Ordukaya Sokak’ta abone bağlantı çalışmaları nedeniyle elektrik kesilecek.

Gürsu ilçesi Kazıklıköy Mahallesi’nde ve Yıldırım ilçesi Samalı Mahallesi Kumlukalan Yolu çevresinde 09.00-17.00 saatleri arasında OG tesis çalışmaları yapılacak.

Nilüfer ilçesi genelinde de yoğun bir kesinti programı dikkat çekiyor. Çalı, Yaylacık, Tahtalı, Ürünlü, 30 Ağustos Zafer, Kayapa, Alaaddinbey, Büyükbalıklı gibi birçok mahallede kesinti uygulanacak. Çalışmaların büyük çoğunluğu sabah 09.00’da başlayacak ve akşam 17.00’ye kadar sürecek. Ayrıca, Üçevler Mahallesi’nde 16.00-17.30 saatleri arasında abone bağlantısı yapılacak.

Osmangazi ilçesi de 20 Nisan Pazar günü birçok noktada elektrik kesintisine sahne olacak. Veysel Karani, Seç, Yunuseli, Güneştepe ve Demirtaş Cumhuriyet mahalleleri kesintiden etkilenecek bölgeler arasında. Özellikle Yunuseli Mahallesi’nde farklı saat dilimlerinde iki ayrı kesinti yapılacak.

İnegöl ilçesi ise bakım ve şebeke yenileme çalışmaları nedeniyle 20 Nisan’da adeta elektriksiz kalacak. Şehitler, Yeniceköy, Cerrah, Akhisar, Cumhuriyet, Sinanbey mahallelerinde kesintiler uygulanacak. Bu kesintiler genellikle sabah 09.00’dan akşam 18.00’e kadar sürecek.

Kestel ilçesi sınırlarında da Aksu, Alaçam, Gözede ve Çataltepe mahallelerinde 09.00-17.00 saatleri arasında OG tesis çalışmaları yapılacak. Ayrıca Kozluören Mahallesi de hem OG tesis çalışması hem de bakım nedeniyle elektriksiz kalacak.

Orhangazi ilçesi içinde ise Gedelek, Çeltikçi, Karsak ve Gemiç mahallelerinde kısa süreli ama kritik zaman aralıklarında elektrik kesilecek. Bu kesintiler özellikle iş yerleri için dikkat edilmesi gereken saatlere denk geliyor.

ELEKTRIK 2 - Marmara Bölge: Balıkesir Son Dakika Haberleri ile Hava Durumu

UEDAŞ: “Hazırlıklı Olun”

UEDAŞ, yaptığı açıklamada vatandaşların elektrik kesintilerine karşı önlem almaları gerektiğini vurguladı. Elektrikle çalışan cihazların zarar görmemesi için fişten çekilmesi, buzdolabı gibi gıda muhafazasında kritik rol oynayan cihazların kontrollü kullanılması önerildi. Ayrıca, şarjlı cihazların gün boyu kullanılabilir durumda tutulması tavsiye edildi.

Kesintilerin bakım ve yenileme çalışmaları kapsamında yapıldığı ve bölge şebekesinin güçlendirilmesinin hedeflendiği belirtildi. Planlanan kesintilerin saatinden önce tamamlanması durumunda enerji verilebileceği de vatandaşlarla paylaşıldı.

UEDAŞ’ın resmi internet sitesi üzerinden bölgelere göre güncel kesinti bilgilerine ulaşılabilirken, vatandaşların sorularını iletebileceği destek hatları da aktif durumda.

HABER MERKEZİ