Kırıkhan Belediyesi zabıta ekipleri, ilçe genelinde gıda üretimi ve satışı yapan işletmelere yönelik denetimlerini sürdürdü. Bu kapsamda kent merkezinde faaliyet gösteren bir dönerciye yapılan kontrolde, işletmede hijyen kurallarının ihlal edildiği belirlendi.

Denetimde, pişirilmiş tavuk ürünleri ile henüz pişirilmemiş çiğ tavukların aynı soğutucu dolap içerisinde birlikte muhafaza edildiği tespit edildi. Ayrıca işletmede ağır bir koku olduğu ve genel temizlik koşullarının yetersiz olduğu gözlemlendi. Denetim sırasında zabıta personelinin tepkileri kameralara yansıdı.

İşletme sahibi, duruma ilişkin yaptığı açıklamada ürünlerin kısa süreli olarak dolapta bekletildiğini savundu. Ancak zabıta ekipleri, uygulamanın gıda mevzuatına aykırı olduğunu belirleyerek tutanak tuttu. Halk sağlığını tehdit ettiği değerlendirilen ürünler ekipler tarafından imha edilirken, işletme Kırıkhan Belediyesi encümen kararıyla mühürlenerek faaliyetlerine son verildi. Denetim anları ve işletmedeki hijyen eksiklikleri kayıt altına alındı.

Belediye yetkilileri, vatandaşların sağlığını riske atan işletmelere karşı denetimlerin devam edeceğini ve mevzuata aykırı uygulamalara izin verilmeyeceğini bildirdi.

İHA
