Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

DEÜ’lü profesöre uluslararası ödül

Uluslararasılaşma alanında sağladığı önemli

Uluslararasılaşma alanında sağladığı önemli başarılarla dikkat çeken Dokuz Eylül Üniversitesi’ne (DEÜ) bir ödül de Amerikan Çocuk ve Ergen Psikiyatrisi Akademisi tarafından verildi.İZMİR (İGFA) – DEÜ Tıp Fakültesi Çocuk ve Ergen Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanı, Türkiye Çocuk ve Genç Psikiyatrisi Derneği Başkanı Prof. Dr. Neslihan İnal, Amerika Birleşik Devletleri’nin prestijli meslek örgütlerinden biri olan Amerikan Çocuk ve Ergen Psikiyatrisi Akademisi (AACAP) tarafından ödüle layık görüldü.
ABD’de çocuk ve ergen psikiyatrisi alanında etik ve yasal kuralların belirlenmesinde ve çocukların ruh sağlığı ve koruyucu ruh sağlığı çalışmalarının yapılmasında yaklaşık 70 yıldır söz sahibi olan Maryland Üniversitesi emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ülkü Ülgür adına verilen uluslararası bilim insanı ödülünü kazanan İnal, böylelikle ‘uluslararası lider’ seçildi.
Dünyanın farklı ülkelerinden ödül için başvuran akademisyenlerin meslek yaşamları boyunca akademik çalışmaları, toplumsal fayda ve psikiyatri bilimine katkıları, verilen ödülde göz önünde bulunduruluyor.
Yaklaşık 26 yıldır bu alanda çalışmalar yürüten Prof. Dr. Neslihan İnal, “Ülkü Ülgür Hocamızın adını taşıyan bu ödülü kazanmaktan büyük onur ve mutluluk duyuyorum. Ödülü kazanmam dolayısıyla Ülkü Hocam beni aradı ve tebriklerini iletti. Ülkü Hocamız, aynı zamanda Amerikan Çocuk ve Ergen Psikiyatrisi Akademisi’nin Okul Ruh Sağlığı Birimi kurucusudur. Kendisine saygılarımı sunuyorum. Çalışmalarımıza devam edecek, Üniversitemizin adını uluslararası alanda daha da yükseklere taşımak ve tanınırlığını artırmak için elimizden geleni yapacağız” dedi.
Gelişmeyi değerlendiren DEÜ Rektörü Prof. Dr. Nükhet Hotar, uluslararasılaşma hedeflerinin, öğrencilerin ve akademisyenlerin küresel düzeyde daha fazla fırsat elde etmelerine olanak tanıdığını vurguladı.
Kaynak: igf