Akit’ten Alican Öztekin’in aktardığına göre, Irak İmar, İskân ve Belediyeler Bakanlığı, sosyal devlet anlayışıyla yürüttüğü yeni projede dar gelirli vatandaşlara umut olacak adımlar atıyor. Bakanlık, Cevahiri ve El-Verd şehirlerinde yürütülen konut projelerinde 10 bin arsa ve 12 bin konutun tahsisi için hazırlıkları tamamladı.
Bakanlık Sözcüsü Nabil es-Saffar, Irak Haber Ajansı’na yaptığı açıklamada, Cevahiri Şehri’nde konutların metrekare fiyatının 900 bin dinar olarak belirlendiğini ifade etti. Projenin ilk etabında, 200 metrekarelik 800’den fazla konut birimi inşa ediliyor. Devlet, bu konutlara erişimi kolaylaştırmak için bankalarla uzun vadeli kredi anlaşmaları yapmayı planlıyor.
Cevahiri Şehri’nde inşaat çalışmaları fiilen başlamış durumda. Şimdiye kadar 500’den fazla başvurunun yapıldığı belirtildi. El-Verd Şehri’nde ise 12 bin konutun dağıtımı yapılacak. Her iki şehirde de fiyatlar; evin büyüklüğüne, yapı türüne ve kullanılan malzemeye göre değişiklik gösteriyor.
Projenin en dikkat çeken noktası ise altyapısı tamamlanmış 10 bin arsanın doğrudan tahsis edilecek olması. Bu arsa ve konutlar, gelir düzeyi düşük vatandaşlara devlet destekli ve uygun ödeme koşullarıyla verilecek. Amaç, özellikle yoksul kesimin konut sahibi olmasını sağlamak ve ülkedeki barınma krizine kalıcı çözüm getirmek.
Irak hükümeti, sosyal konut projeleriyle hem istihdamı artırmayı hem de toplumsal huzuru desteklemeyi hedefliyor. Projenin ilerleyen aşamalarında, başvuru süreci ve kredi koşullarıyla ilgili daha fazla detay paylaşılması bekleniyor.
HABER MERKEZİ

