Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Birleşmiş Milletler Genel Kurulu için gittiği ABD’de Donald Trump tarafından Beyaz Saray’da ağırlanmıştı. İki lider arasında gerçekleşen görüşmede bir dizi anlaşmaya imza atıldığı açıklanmıştı. CNN Türk’te yayınlanan Gece Görüşü programında bu görüşme masaya yatırılırken, stüdyoda beklenmedik bir tartışma yaşandı.
Program yorumcularından Melih Yiğitel, Erdoğan-Trump buluşmasına dair değerlendirmesinde, Türkiye’nin ABD karşısında edilgen gösterilemeyeceğini vurguladı. Yiğitel, “Türkiye, ABD’ye teslim olmuş gibi bir fotoğraf çizemezsin” sözleriyle dikkat çekti.

“Şov Yapma” Çıkışı
Yiğitel’in sözleri üzerine programın sunucusu Hande Fırat, sert bir tepki verdi. Fırat, “Şov yapma” diyerek Yiğitel’e çıkıştı. İkili arasında geçen bu diyalog kısa sürede sosyal medyada gündem oldu. Özellikle tartışmanın görüntülerinin paylaşılmasıyla birlikte, kamuoyunda geniş yankı uyandırdı.

Görüşmenin Gündeme Etkisi
Erdoğan ile Trump’ın buluşması, diplomatik açıdan iki ülke arasındaki ilişkiler için kritik bir döneme işaret ederken, CNN Türk ekranlarındaki tartışma da medyanın gündem maddelerinden biri haline geldi. İzleyiciler, tartışmanın ardından sosyal medya platformlarında farklı görüşlerini dile getirerek konuyu geniş bir tartışma alanına taşıdı.
Haber Merkezi
