Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın’ın tarımsal kalkınmayı desteklemek amacıyla başlattığı Badalan fasulyesi projesi, ilk meyvelerini verdi. Dünya Çiftçiler Günü’nde Balyalı çiftçilere yüzde 100 hibeli olarak dağıtılan 1500 kilogram tohum, Sınırlı Sorumlu Dörtyol Köyü Tarımsal Kalkınma Kooperatifi üyeleri tarafından 272 dekar alanda ekildi. Ekimden hasada kadar teknik destekle sürdürülen üretimde, ilk hasat verim ve kalite açısından çiftçilerin beklentilerini karşıladı.

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler Daire Başkanlığı’nın teknik desteğiyle gerçekleştirilen tarımsal faaliyette, çiftçilerin Badalan fasulyesinden elde ettikleri verim yüksek çıktı. Projeye katkı sunan üreticiler, elde ettikleri kaliteli mahsul dolayısıyla memnuniyetlerini ifade etti.
Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, “Balıkesir Büyükşehir Belediyesi olarak çiftçilerimizin daima yanındayız. İlk kez yüzde 100 hibeyle Badalan fasulyesi tohumu dağıttık ve yüksek kaliteli ürünlerin hasadı başladı. Çiftçilerimizin mutluluğu bizleri de mutlu ediyor. Tarım ve hayvancılığın merkezi olan memleketimizde üretimi geliştiriyor, çiftçimize her türlü desteği sağlıyoruz. Ben, tüm çiftçilerimize verimli ve bereketli bir sezon diliyorum.” ifadelerini kullandı.

Çiftçilerden Hanife Evci, Büyükşehir’in sağladığı destek sayesinde verimli ve kaliteli mahsul aldıklarını belirtti. Evci, “Ahmet Başkan’ımızdan Allah razı olsun. Mahsuller çok verimli ve kuvvetli. Bizler de çalışıyoruz, emeğimizin karşılığını alıyoruz.” dedi.
Bir diğer üretici Emine Çarmıklı ise, “Ahmet Başkan’ımız bu tohumları bize bedava verdi. Çok verimli oldu. Dördüncü hasadı yapıyoruz, hala kovalar doluyor. Mahsulün kalitesinden memnunuz.” sözleriyle görüşlerini paylaştı.

Çarmık Mahallesi Muhtarı Yücel Tonel de, “Hasat dönemimiz başladı. Bu yıl tohumlarımızı yüzde 100 hibeli olarak aldık. Çok verimli bir sezon başladı. İnşallah bereketli bir yıl geçireceğiz.” açıklamasında bulundu.
Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nin yerel üretimi teşvik eden bu projesinin önümüzdeki dönemde farklı bölgelerde de sürdürülmesi bekleniyor.
Şefiye YILDIRIM
