Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

CHP’li Mahmut Tanal Vücudundaki Darp İzlerini Paylaştı

CHP Şanlıurfa Milletvekili Mahmut Tanal, İstanbul’da düzenlenen protesto eylemleri sırasında yaşadığı polis müdahalesinin etkilerini vücudundaki darp izleriyle ortaya koydu. Sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, aldığı yaraların sadece fiziksel olmadığını, aynı zamanda hukuk devleti ilkesinin ihlaline işaret ettiğini belirtti.

CHP Şanlıurfa Milletvekili Mahmut Tanal, İstanbul’da düzenlenen protesto eylemleri sırasında

Tanal, paylaşımında şu ifadeleri kullandı:
“Bu yaralar, yalnızca bedenimde değil, hukuk devleti mekanizmalarında da açılmıştır!”
48 saat boyunca protesto alanında bulunan Tanal, “Çağlayan Adliyesi’nden Saraçhane’ye, oradan yeniden adliyeye geçerken, evime dahi uğrayamadım; üzerimi değiştirecek fırsatım olmadı. Polis müdahalesi sırasında gömleğim yırtıldı. Bu sabah, gömleğimin altında derin izler, çizikler ve morluklar fark ettim. Bu izler, sadece fiziksel bir saldırının değil, insan hakları, ifade özgürlüğü ve demokratik hakların çiğnendiğinin de sembolüdür.” dedi.

s 50959c8f7c4a5e28d0120ac8b8cbe39be58a2146 - Marmara Bölge: Balıkesir Son Dakika Haberleri ile Hava Durumu

Tanal, barışçıl protesto hakkını kullanan vatandaşlara yönelik bu şiddetin, Anayasa’nın 34. maddesinde güvence altına alınan “toplantı ve gösteri yürüyüşü” hakkı ile 26. maddede yer alan ifade özgürlüğünü ihlal ettiğini vurguladı. Ayrıca, 2559 sayılı Polis Vazife ve Salahiyet Kanunu gereğince, polislerin orantılı ve ölçülü davranmakla yükümlü olduğunu hatırlatarak; “Görevini kötüye kullanan ve aşırı güç uygulayan personelin sorumlu tutulması gerekmektedir,” ifadelerini ekledi.

s cf8e8f33fb4da265ddb48ba13e16850039c8f39b - Marmara Bölge: Balıkesir Son Dakika Haberleri ile Hava Durumu

“Ben, görevini hukuka uygun şekilde yerine getiren, vicdanlı ve halkın hizmetinde olan emniyet mensuplarını ayrı tutuyorum. Bu saldırgan tutumun sorumlularını kınıyor ve haklarında yasal yollara başvuracağımı bildiriyorum. Bu saldırılar, sadece şahsıma değil, demokratik haklarını savunan tüm vatandaşlara yönelik bir gözdağıdır. Susarsak, hukuk, demokrasi ve insanlık da sessiz kalır!” diyen Tanal, son sözlerinde; “Türkiye bir polis devleti değildir! Haklarını kullanan vatandaşlar asla cezalandırılamaz. Sokakta adalet talep edenler ülkemizin onurudur. Bu saldırılar, bedenimde olduğu kadar hukuk devletinin ruhunda da derin yaralar açmaktadır. Bu hukuksuzluk ve vesayet zihniyetinin peşini asla bırakmayacağım!” şeklinde konuştu.

HABER MERKEZİ