Çalışmalar Kapsamında Geniş Alan Etkilenecek
UEDAŞ ekipleri, enerji arz güvenliğini artırmak amacıyla trafo bakımı, tesis yenileme, hat onarımı ve yeni abone bağlantı çalışmaları yürütecek.
Bu kapsamda kesintilerin özellikle Yıldırım, Nilüfer, Osmangazi, İnegöl, Mustafakemalpaşa, Gemlik, Kestel, Karacabey, Gürsu ve İznik ilçelerinde etkili olacağı açıklandı. Yetkililer, vatandaşların kesinti saatlerine dikkat etmeleri ve elektrikli cihazlarını koruma amaçlı prizden çıkarmaları yönünde uyarıda bulundu.
Yıldırım’da Sabah Saatlerinde Kesinti
Yıldırım ilçesinde Vakıf, Hacivat, Çelebi Mehmet ve Samanlı Mahalleleri 09.00 ile 14.00 saatleri arasında elektrik alamayacak. Çalışmalar “OG Müşterisi Talebi” kapsamında yapılacak.
Nilüfer’de Trafo ve Hat Bakımı
Nilüfer ilçesi, pazar günü yapılacak çalışmaların en yoğun yaşanacağı bölgeler arasında olacak.
- Üçevler Mahallesi 09.30’dan 15.30’a kadar farklı saat aralıklarında trafo değişimi ve bakım çalışmaları nedeniyle kesintiden etkilenecek.
- Kayapa Mahallesi 16.00 – 19.00 arasında trafo bakımından dolayı elektriksiz kalacak.
- Hasanağa, Başköy ve Büyükbalıklı bölgelerinde de 09.00 – 12.00 saatleri arasında OG hattı üzerinde yapılacak tesis çalışması nedeniyle enerji kesilecek.
Osmangazi’de Kısa Süreli Kesintiler
Osmangazi’de Demirtaş Sakarya, Demirtaş Cumhuriyet ve Kayihan Mahalleleri 09.00 – 12.00 arasında abone bağlantı çalışmaları nedeniyle enerji alamayacak.
Ekiplerin kısa süreli çalışmaları sonucunda bölgeye öğle saatlerinde tekrar enerji verilmesi planlanıyor.
İnegöl ve Çevresinde Abone Bağlantı Çalışmaları
İnegöl’de ise Mesudiye, Yunusemre, Çitli ve Yeniceköy Mahalleleri 09.00 – 11.00 arasında abone bağlantı çalışmaları nedeniyle kesintiden etkilenecek.
Ayrıca Yeniceköy Fatih Sultan Mehmet Han Caddesi ve çevresinde “OG Fiziki İrtibat” çalışması yapılacak.
Gemlik’te Öğle Saatlerinde Kesinti
Gemlik ilçesinde pazar günü öğle ve akşam saatlerinde çeşitli bölgelerde enerji kesintisi yaşanacak:
- Gençali Mahallesi 10.00 – 11.30
- Hamidiye Mahallesi 14.30 – 15.30
- Kurşunlu Mahallesi 13.00 – 15.00
- Cumhuriyet Mahallesi 17.00 – 19.00 saatleri arasında elektrik kesintisi uygulanacak.
Mustafakemalpaşa, Kestel ve Gürsu da Etkilenecek
- Mustafakemalpaşa: Atariye, Cumhuriyet ve Karapınar mahallelerinde 09.30 – 12.30 arası kesinti yapılacak.
- Kestel: Erdoğan, Turanköy, Barakfakih ve Narlıdere bölgelerinde OG hat bakım ve tesis çalışmaları nedeniyle 09.00 – 17.00 arası enerji verilemeyecek.
- Gürsu: Zafer ve Ağaköy mahallelerinde OG tesis çalışması sebebiyle 09.00 – 17.00 arasında kesinti yaşanacak.
Karacabey ve İznik’te Abone Bağlantıları
- Karacabey’in Hotanlı ve Canbalı mahallelerinde 09.00 – 17.00 arası tesis yenileme çalışmaları yapılacak.
- İznik ilçesinde Hisardere, Yeşil Camii ve Eşrefzade mahallelerinde 12.00 – 15.00 arasında planlı kesinti uygulanacak.
Vatandaşlardan Sabır ve Dikkat Çağrısı
Kesintilerin planlı bakım kapsamında gerçekleştirildiğini belirten UEDAŞ yetkilileri, “Çalışmalar, elektrik altyapısını güçlendirmek ve olası arızaları önlemek amacıyla yapılıyor. Vatandaşlarımızdan anlayış bekliyoruz” açıklamasında bulundu.
Haber Merkezi

