Henüz nedeni belirlenemeyen yangın, rüzgarın etkisiyle hızla büyüyerek geniş bir ormanlık alana yayıldı. Edremit Orman İşletme Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi ve Burhaniye Belediyesi’nin su tankerleri ile iş makineleri yangına müdahale ediyor.
Yangın söndürme çalışmalarına, bölgedeki vatandaşlar da traktörleri ve kendi su tankerleriyle destek vererek güç kattı. Ekiplerin koordineli çabaları sayesinde yangının kontrol altına alınması için büyük mücadele veriliyor.

Yetkililer, yangının yayılmasını önlemek için çalışmaların aralıksız süreceğini ve güvenlik önlemlerinin maksimum seviyede tutulduğunu açıkladı. Vatandaşlardan da yangın bölgesinden uzak durmaları ve güvenlik uyarılarına uymaları istendi.
İHA
