18-19 Nisan 2026 sınav takvimi kapsamında bu hafta üç önemli sınav gerçekleştiriliyor. Türkiye genelinde yoğun bir sınav trafiği yaşanırken, okul çevrelerinde oluşan kalabalıklar da dikkat çekiyor. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) ile üniversitelerin düzenlediği sınavlara binlerce aday katılım sağlıyor.
18 NİSAN CUMARTESİ
e-YDS 2026/3 (Farsça/Yunanca/Bulgarca):
ÖSYM tarafından elektronik ortamda düzenlenen Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı, 18 Nisan Cumartesi günü saat 13:45’te başladı. 180 dakika süren sınavda adayların dil yeterlilikleri ölçüldü.
ATA AÖF 1. ve 2. Oturum:
Atatürk Üniversitesi Açık ve Uzaktan Öğretim Fakültesi öğrencileri için bahar dönemi ara sınavlarının ilk iki oturumu Cumartesi günü gerçekleştirildi. İlk oturum saat 09:30’da, ikinci oturum ise saat 14:00’te yapıldı.

19 NİSAN PAZAR
2026-EKPSS:
Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı bugün saat 10:15’te başladı. Adayların sınav binalarına giriş saati 10:00 olarak belirlenirken, sınav sonuçları kamu kurumlarında görev almak isteyen adaylar için büyük önem taşıyor.
ATA AÖF 3. Oturum:
Açıköğretim öğrencileri için vize sınavlarının son oturumu bugün saat 15:00’te yapılacak. Bu oturumla birlikte hafta sonu sınav maratonu sona erecek.
Hafta sonu boyunca gerçekleştirilen sınavlarla birlikte hem kamu personeli adayları hem de üniversite öğrencileri için kritik bir süreç geride kalıyor. Özellikle EKPSS’ye giren adaylar için sonuçlar, memuriyet yolunda belirleyici olacak.
Haber Merkezi
