Bigadiç Belediyesi, çevre sağlığını korumak ve olası taşkın risklerini önlemek amacıyla ilçe genelinde dere temizliği faaliyetlerine devam ediyor. Özellikle kış aylarında yağışların artmasıyla birlikte sorun yaşanmaması için Güvemçetmi Mahallesi’nde kapsamlı bir çalışma başlatıldı.
Bigadiç Belediye Başkanı Mustafa Göksel, “Güvemçetmi Mahallemizde dere temizliği çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Daha temiz, sağlıklı ve güvenli bir çevre için çalışmalarımıza aralıksız devam ediyoruz. Amacımız, hem vatandaşlarımızın yaşam kalitesini yükseltmek hem de olası sel ve taşkın risklerini ortadan kaldırmaktır.”dedi.

Dere temizliğiyle birlikte hem çevre kirliliğinin önüne geçilmesi hem de kötü koku ve görüntülerin ortadan kaldırılması hedefleniyor. Belediye ekipleri, mahalle sakinlerinden gelen talepler doğrultusunda çalışmaları hız kesmeden sürdürüyor.

Bigadiç Belediyesi’nin planlaması kapsamında, benzer temizlik faaliyetlerinin diğer mahallelerde de yapılacağı açıklandı. Bu kapsamda derelerin düzenli aralıklarla temizlenmesiyle birlikte daha sağlıklı ve sürdürülebilir bir çevre oluşturulması hedefleniyor.
Havva ERTÜRK
